Apelsīnu mērcei
- 450 g Apelsīni €0.70
- 1 daiviņa Ķiploki izspiests €0.03
- 1 ē.k. Ingvers rīvēts €0.04
- 45 ml Sojas mērce €0.28
- 1.5 ē.k. Brūnais cukurs €0.06
- 1/2 ē.k. Rīsu etiķis €0.06
- 1/4 t.k. Sarkano piparu pārslas €0.02
- 1/2 ē.k. Kukurūzas ciete €0.02
Vistai
- 600 g Vistas gaļa var būt šķiņķīši bez kaula un ādas €2.40
- 1 Olas €0.30
- 250 g Rīsi €0.75
- 2 ē.k. Kukurūzas ciete €0.08
- šķipsna Sāls un pipari €0.05
- 30 ml Eļļa cepšanai €0.08
- 2 Sīpolu loki sagriezti €0.14
Ņem 1 lielu apelsīnu, uz smalkās rīves norīvē mizu un izspiež sulu. Vajadzētu sanākt 1/2 glāze sulas, ko sajauc ar 1 tējkaroti rīvētās miziņas, 3 ēdamkarotēm sojas mērces, 1.5 ēdamkaroti brūnā cukura, 1/2 ēdamkaroti rīsu etiķa, 1 ēdamkaroti rīvēta ingvera, 1 daiviņu ķiploka, piparu pārslām un 1/2 ēdamkaroti kukurūzas cietes.Kad kukurūzas ciete pilnībā izšķīdusi, visu liek uz uguns karsēties, līdz masa sāk burbuļot un kļūst bieza (3-5 minūtes). Ņem nost no uguns un liek malā. Vistas gaļu sagriež gabaliņos.
Bļodā sajau olu ar 2 ēdamkarotēm kukurūzas cietes, sāli un pipariem. Maisa līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno vistas gabaliņus un kārtīgi samaisa.
Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek vistu cepties. Jāskatās, lai visi gabaliņi daudz maz pieskartos pannas pamatnei, nevis atrastos viens uz otra virsū. Cep, kamēr gabaliņi apakšā kļūst brūni.
Apgriež vistas gabaliņus, atdalot tos vienu no otra. Cep kamēr brūni no abām pusēm. Pievieno apelsīnu mērci un apmaisa.
Servē kopā ar rīsiem, garnē ar lociņiem un pārpalikušo apelsīna miziņu.
Kalorijas: 659kcal | Ogļhidrāti: 55g | Olbaltumvielas: 31g | Tauki: 33g | Piesātinātās taukskābes: 7g | Holesterīns: 187mg | Nātrijs: 764mg | Kālijs: 624mg | Šķiedrvielas: 3g | Cukurs: 11g | A vitamīns: 510IU | C vitamīns: 61mg | Kalcijs: 81mg | Dzelzs: 2.1mg