Go Back
+ servings
Baltā gaspačo zupa

Spāņu baltā gaspačo zupa (Ajo Blanco)

Auksta ķiploku zupiņa karstām dienām
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Prep Time: 12 minūtes
Total Time: 12 minūtes
Servings: 4
Kalorijas: 268kcal

Ingredients

  • 35 g Mandeles Vēlams mizotas
  • 1 daiviņa Ķiploki
  • 70 g Baltmaize
  • 1 ēd.k. Etiķis
  • 3 ēd.k. Olīveļļa
  • 500 ml Ūdens auksts
  • 1 tējk. Sāls
  • 400 g Vīnogas

Instructions

  • Lielā bļodā izmēcē baltmaizi. Lai zupiņa iznāktu balta, lieto tikai balto viduci, bez garoziņas.
  • Mandeles un ķiploku sablendē ar dažām ēdamkarotēm ūdens, lai izveidojas viendabīga masa.
  • Pievieno izmērcēto maizi, olīveļļu, etiķi un atlikušo ūdeni, kā arī sāli un kārtīgi sablendē.
  • Ideālā variantā zupu atdzesē ledusskapī pāris stundas pirms pasniegšanas. Pasniedzot katrā bļodiņā ieber sauju vīnogu. Lai garšo!

Notes

Mandeles vai nu iegādājies mizotas vai ieskaties Youtube, kā mizot mandeles (how to peel almonds).

Nutrition

Kalorijas: 268kcal | Ogļhidrāti: 29g | Olbaltumvielas: 4g | Tauki: 16g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Nātrijs: 197mg | Kālijs: 285mg | Šķiedrvielas: 3g | Cukurs: 17g | A vitamīns: 66IU | C vitamīns: 4mg | Kalcijs: 61mg | Dzelzs: 1mg