Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Spāņu baltā gaspačo zupa (Ajo Blanco)
Auksta ķiploku zupiņa karstām dienām
No ratings yet
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ēdienreize:
Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids:
Zupas
Kategorija:
Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam:
Veģetārajam plānam
Prep Time:
12
minūtes
Total Time:
12
minūtes
Servings:
4
Kalorijas:
268
kcal
Autors:
HurryTheFoodUp
Ingredients
35
g
Mandeles
Vēlams mizotas
1
daiviņa
Ķiploki
70
g
Baltmaize
1
ēd.k.
Etiķis
3
ēd.k.
Olīveļļa
500
ml
Ūdens
auksts
1
tējk.
Sāls
400
g
Vīnogas
Instructions
Lielā bļodā izmēcē baltmaizi. Lai zupiņa iznāktu balta, lieto tikai balto viduci, bez garoziņas.
Mandeles un ķiploku sablendē ar dažām ēdamkarotēm ūdens, lai izveidojas viendabīga masa.
Pievieno izmērcēto maizi, olīveļļu, etiķi un atlikušo ūdeni, kā arī sāli un kārtīgi sablendē.
Ideālā variantā zupu atdzesē ledusskapī pāris stundas pirms pasniegšanas. Pasniedzot katrā bļodiņā ieber sauju vīnogu. Lai garšo!
Notes
Mandeles vai nu iegādājies mizotas vai ieskaties Youtube, kā mizot mandeles (how to peel almonds).
Nutrition
Kalorijas:
268
kcal
|
Ogļhidrāti:
29
g
|
Olbaltumvielas:
4
g
|
Tauki:
16
g
|
Piesātinātās taukskābes:
2
g
|
Nātrijs:
197
mg
|
Kālijs:
285
mg
|
Šķiedrvielas:
3
g
|
Cukurs:
17
g
|
A vitamīns:
66
IU
|
C vitamīns:
4
mg
|
Kalcijs:
61
mg
|
Dzelzs:
1
mg