- 8 Āboli
- 100 g Brūnais cukurs
- 2 tējk. Kanēlis
- 100 g Pekanrieksti pēc izvēles, smalcināti
- 100 g Rozīnes smalcinātas
- 30 g Sviests
- 200 ml Karsts ūdens
Ābolus nomazgā un nosusina, izņem serdes, atstājot ābola apakšējo daļu neskartu. Izveidojas "aliņa", kurā sapildīt gardumus.
Mazā bļodiņā sajauc kanēli, brūno cukuru, rozīnes un riekstus.
Ābolus liek cepamtraukā un katrā no izgrebtajiem caurumiem liek cukura-kanēļa masu. Pa virsu uzliek sviesta "cepurīti".
Cepamtrauka apakšā ielej ūdeni. Ābolus cep 190 grādos 30-45 minūtes, kamēr āboli gatavi, bet nav pārcdepušies.
Ideāli garšos ar vaniļas saldējumu.
Kalorijas: 586kcal | Ogļhidrāti: 98g | Olbaltumvielas: 4g | Tauki: 25g | Piesātinātās taukskābes: 6g | Holesterīns: 16mg | Nātrijs: 71mg | Kālijs: 731mg | Šķiedrvielas: 13g | Cukurs: 63g | A vitamīns: 398IU | C vitamīns: 18mg | Kalcijs: 72mg | Dzelzs: 2mg