Lielā pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolu, burkānus, seleriju kātus un pārējos dārzeņus (izņemot kartupeļus) un sāli. Visu pacep 6-8 minūtes.
Pievieno izspiesto ķiploku un timiānu, pacep vēl minūti. Tad pieliek tomātus ar visu sulu un pasautē vēl pāris minūtes.
Tikmēr lielā katlā ūdenī un buljonā uzvāra kvinoju. Pievieno uz pannas apceptos dārzeņus, sagrieztus kartupeļus, sāli, lauru lapas, piparus. Visu uzvāra, daļēji nosedz ar vāciņu un turpina vārīt uz lēnas uguns 25 minūtes.
Tad pieliek konservētās pupiņas un zaļumus. Turpina sautēt vēl 5 minūtes.
Kad gatavs, noņem no uguns, izņem lauru lapas. Iemaisa 1 tējkaroti citrona sulas. Visu nogaršo un pieliek trūkstošās garšvielas, ja nepieciešams. Lej bļodiņās un pasniedz ar rīvētu parmezāna sieru (ja vēlas).
Notes
Šinī zupā lieliski var variēt ar dārzeņiem, ņem visu, kas pa rokai un aizķēries ledusskapī vai dobē:)