- 200 g Griķi
- 600 ml Dārzeņu buljons
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- 2 Sīpoli vidēja izmēra
- 2 daiviņas Ķiploki
- 2 Paprika
- 120 g Puravi about 120 g/ 4.2 oz (See note 3)
- 15 Ķiršu tomātiņi vai 3-4 parastie tomāti sagriezti
- ½ tējk. Paprikas pulveris
- ½ tējk. Kurkuma
- ¼ tējk. Kajēnas pipari pēc izvēles
- 1 Citroni sulai
- Sāls un pipari pēc garšas
Burkānu-jogurta mērcītei
- 2 Burkāni
- 250 ml Grieķu jogurts
- 1/2 Citroni sulai
- 1 ½ tējk. Medus šķidrs
- Sāls un pipari pēc garšas
Sagatavo dārzeņus - sagriež sīpolu, sakapā vai izspiež ķiploku daiviņas, strēmelītēs sagriež papriku un mazās ripiņās - puravu.
Tikmēr dārzeņu buljonā (350 ml) uzvāra griķus. Vēlams nepārvārīt, lai tie ir vēl nedaudz "kraukšķīgi".
Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, pievieno ķiploku un papriku, kā arī puravu. Pacep kādas 3-4 minūtes.
Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm, pievieno pārējiem dārzeņiem kopā ar garšvielām, citronu sulu un 250 ml dārzeņu buljona. Nosedz ar vāku un dārzeņus pasautē kādas 10 minūtes.
Pievieno vārītos griķus un visu uzmanīgi samaisa. Pēc vajadzības pievieno vēl garšvielas un citronu sulu.
Burkānu-jogurta mērcīte
Vidēja izmēra bļodiņā sarīvē nomizotos burkānus.
Pievieno jogurtu, citronu sulu, medu, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Ja vēlas šķidrāku konsistenci, pielej nedaudz piena.
Pasniedz ar griķu-dārzeņu sautējumu.
Kalorijas: 250kcal | Ogļhidrāti: 39g | Olbaltumvielas: 11g | Tauki: 7g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 4mg | Nātrijs: 668mg | Kālijs: 606mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 16g | A vitamīns: 8204IU | C vitamīns: 122mg | Kalcijs: 143mg | Dzelzs: 2mg