Go Back
+ servings
Lēcas ar rikota sieru

Lēcu sacepums ar rikota sieru

5 minūtes līdz sātīgam ēdienam (lielo darbu dara cepeškrāsns)
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Sacepumi
Kategorija: Bez glutēna, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam, Vidusjūras plāns
Prep Time: 5 minūtes
Cook Time: 25 minūtes
Total Time: 30 minūtes
Servings: 2
Kalorijas: 631kcal

Ingredients

  • 3 Lociņi
  • 4 ēd.k. Olīveļļa
  • ½ Citroni sulai
  • 6 g Baziliks svaigs
  • 12 g Dilles svaigas
  • 250 g Konservētas lēcas vai vārītas
  • 30 g Spināti
  • 250 g Rikota siers der arī biezpiens
  • 12 Ķiršu tomātiņi
  • Sāls un pipari

Instructions

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  • Sakapā baziliku un dilles.
  • Lielā bļodā sajauc olīveļļu ar citronu sulu un mīkstumu, pievieno pusi no sagrieztajiem zaļumiem, sāli un piparus. Sagriež lociņus un kopā ar lēcām, spinātiem un 2 ēdamkarotēm ūdens liek klāt pie pārējām sastāvdaļām.
  • Visu izklāj cepamajā traukā, vidū, visam pa virsu liek rikotu. Nomazgā mazos tomātiņus un apliek riņķī ap rikotu. Visu apslaka ar olīveļļu, pievieno vēl sāli un piparus.
  • Visu cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes.
  • Porcijas liek bļodiņās, kur lēcas apakšā un siers pa virsu. Apkaisa ar atlikušajiem zaļumiem.

Nutrition

Kalorijas: 631kcal | Ogļhidrāti: 88g | Olbaltumvielas: 26g | Tauki: 48g | Piesātinātās taukskābes: 15g | Holesterīns: 64mg | Nātrijs: 143mg | Kālijs: 1762mg | Šķiedrvielas: 41g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 3311IU | C vitamīns: 56mg | Kalcijs: 393mg | Dzelzs: 12mg