- 3 Lociņi
- 4 ēd.k. Olīveļļa
- ½ Citroni sulai
- 6 g Baziliks svaigs
- 12 g Dilles svaigas
- 250 g Konservētas lēcas vai vārītas
- 30 g Spināti
- 250 g Rikota siers der arī biezpiens
- 12 Ķiršu tomātiņi
- Sāls un pipari
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Sakapā baziliku un dilles.
Lielā bļodā sajauc olīveļļu ar citronu sulu un mīkstumu, pievieno pusi no sagrieztajiem zaļumiem, sāli un piparus. Sagriež lociņus un kopā ar lēcām, spinātiem un 2 ēdamkarotēm ūdens liek klāt pie pārējām sastāvdaļām.
Visu izklāj cepamajā traukā, vidū, visam pa virsu liek rikotu. Nomazgā mazos tomātiņus un apliek riņķī ap rikotu. Visu apslaka ar olīveļļu, pievieno vēl sāli un piparus.
Visu cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes.
Porcijas liek bļodiņās, kur lēcas apakšā un siers pa virsu. Apkaisa ar atlikušajiem zaļumiem.
Kalorijas: 631kcal | Ogļhidrāti: 88g | Olbaltumvielas: 26g | Tauki: 48g | Piesātinātās taukskābes: 15g | Holesterīns: 64mg | Nātrijs: 143mg | Kālijs: 1762mg | Šķiedrvielas: 41g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 3311IU | C vitamīns: 56mg | Kalcijs: 393mg | Dzelzs: 12mg