Noskalojam rīsus, lai noņemtu lieko cieti.
Sagriež puravu un sīpolu un apcet tos pannā uzkarsētā olīveļļā kādas 5 minūtes..
Pievieno risoto rīsus un pasautē vēl pāris minūtes.
Pievieno 3/4 dārzeņu buljona un visu pasautē 20 minūtes vai kamēr rīsi gatavi. Ja viss šķidrums pazudis, bet rīsi vēl nav gatavi, pievieno vēl dārzeņu buljona.
Kad rīsi gatavi, mazliet samazina karstumu un pievieno saldētos zaļos zirnīšus, krējumu un krēmsieru, sojas mērci, baziliku, pētersīļus un oregano. Visu kārtīgi apmaisa.
Tad atkal palielina karstumu uz 5 minūtēm. Visu laiku pa laikam maisa, lai nepiedeg.Šis solis padara mērcīti biezāku un visām sastāvdaļām "sadraudzēties". Pasniedz ar čedaras sieru īpaši grēcīgam prieciņam:)