- 1 Āboli
- 1 Citroni sulai
- 70 g Tuncis konservēts
- 1 Ēd.k. Pētersīļi
- Tējk. Olīveļļa
- 1 šķipsna Kumīns
- Sāls
- Pepper
- 1 sauja Rukola
- 1/2 Avokado
- 1 Pilngraudu tortilja 25 cm
Ābolu sadala uz pusēm, izņem serdi. Pusi no ābola sagriež plānās šķēlītēs. Otru pusi apslaka ar citronu sulu, ietin pārtikas plēvē un noglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
Bļodā samaisa sagriezto ābolu, tunci, pētersīļus, eļļu un kumīnu. Pievieno sāli un piparus. Pieber rukolas lapiņas.
Pusīti avokado sagriež plānās šķēlītēs un liek tortiljas centrā. Liek virsū tunča salātus. Visu cieši ietin.
Tieši pirms pasniegšanas ņem ledusskapī noglabāto ābolu un pasniedz kopā ar vrapu.
Kalorijas: 438kcal | Ogļhidrāti: 59g | Olbaltumvielas: 20g | Tauki: 18g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Holesterīns: 25mg | Nātrijs: 390mg | Kālijs: 1002mg | Šķiedrvielas: 15g | Cukurs: 24g | A vitamīns: 312IU | C vitamīns: 76mg | Kalcijs: 95mg | Dzelzs: 4mg