- 200 g Brūnie rīsi
- 100 g Zaļās pupiņas
- 200 g Spināti der arī ķīnas kāposts, piem.
- 4 100g Laša filejas
Mērcei
- 4 Ēd.k. Sojas mērce
- 3 Laimi sulai
- 2 Ēd.k. Čili pipars sakapāts
- 1 Ēd.k. Rīsu etiķis
- 1 Ēd.k. Cukurs
Servēšanai
- 4 Lociņi
- 4 Ēd.k. Sēkliņas Piem., ķirbju, saulespuķu un sezama
Mazā bļodiņā iejauc mērcīti, liek malā.
Novāra rīsus.
Dārzeņus un lasi liek sautējamā sietā divos slāņos. Zivi saute 5-8 minūtes, dārzeņus - 4-5 minūtes.
Rīsus liek bļodiņās, virsū liek lasi un dārzeņus. Visu pārlej ar mērcīti, garnē ar lociņiem un sēkliņām.
Kalorijas: 440kcal | Ogļhidrāti: 53g | Olbaltumvielas: 31g | Tauki: 13g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 55mg | Nātrijs: 1096mg | Kālijs: 1159mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 5046IU | C vitamīns: 34mg | Kalcijs: 121mg | Dzelzs: 5mg