Go Back
+ servings
Tvaicēts lasis ar dārzeņiem un rīsiem

Tvaicēts lasis ar dārzeņiem un rīsiem

Ātra un veselīga maltīte
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Zivju ēdieni
Plānam: Vidusjūras plāns
Prep Time: 10 minūtes
Cook Time: 20 minūtes
Total Time: 30 minūtes
Servings: 4
Kalorijas: 440kcal

Ingredients

  • 200 g Brūnie rīsi
  • 100 g Zaļās pupiņas
  • 200 g Spināti der arī ķīnas kāposts, piem.
  • 4 100g Laša filejas

Mērcei

  • 4 Ēd.k. Sojas mērce
  • 3 Laimi sulai
  • 2 Ēd.k. Čili pipars sakapāts
  • 1 Ēd.k. Rīsu etiķis
  • 1 Ēd.k. Cukurs

Servēšanai

  • 4 Lociņi
  • 4 Ēd.k. Sēkliņas Piem., ķirbju, saulespuķu un sezama

Instructions

  • Mazā bļodiņā iejauc mērcīti, liek malā.
  • Novāra rīsus.
  • Dārzeņus un lasi liek sautējamā sietā divos slāņos. Zivi saute 5-8 minūtes, dārzeņus - 4-5 minūtes.
  • Rīsus liek bļodiņās, virsū liek lasi un dārzeņus. Visu pārlej ar mērcīti, garnē ar lociņiem un sēkliņām.

Nutrition

Kalorijas: 440kcal | Ogļhidrāti: 53g | Olbaltumvielas: 31g | Tauki: 13g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 55mg | Nātrijs: 1096mg | Kālijs: 1159mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 5046IU | C vitamīns: 34mg | Kalcijs: 121mg | Dzelzs: 5mg