Go Back
+ servings

Vegāniskais gulašs (Amerikāņu stila)

Sildošs, augu valsts produktu gulašs ar makaroniem
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Prep Time: 10 minūtes
Cook Time: 30 minūtes
Total Time: 40 minūtes
Servings: 6
Kalorijas: 126kcal

Ingredients

  • 1 Sīpoli
  • 3 daiviņas Ķiploki
  • 1 Zaļā paprika
  • 200 g vārītas lēcas
  • 400 ml Tomātu mērce
  • 400 ml Konservēti tomāti
  • 600 ml Buljons
  • 200 g Pilngraudu makaroni vai turku zirņu makaroni bezglutēna versijai
  • 2 tējk. Paprikas pulveris vēlams ungāru gaumē
  • 1 tējk. Oregāno
  • 1 tējk. Baziliks
  • 1/2 tējk. Sāls
  • 1/4 tējk. Pipari
  • Pētersīļi (garnēšanai) pēc izvēles

Instructions

  • Katlā ielej ~50ml buljona un kādas 5-7 minūtes pasautē tajā sīpolus un saspiestu ķiploku.
    Pievieno sasmalcinātu zaļo papriku un pasautē vēl kādas 3 minūtes.
  • Pievieno dārzeņu buljonum tomātu mērci, konservētos tomātus, oregāno, baziliku, papriku, sāli un piparus un uzkarsē līdz burbulim. Tad samazina karstumu un visu pasautē 10 minūtes.
  • Tad atkal paaugstina karstumu līdz viss sāk vārīties un pievieno makaronus. Pēc brīža atkal samazina karstumu un makaronus pavāra 8-10 minūtes, neuzliekot katla vāku. Iemaisa iekšā vārītās lēcas.
    Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem.

Nutrition

Kalorijas: 126kcal | Ogļhidrāti: 26g | Olbaltumvielas: 7g | Tauki: 1g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 880mg | Kālijs: 552mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 801IU | C vitamīns: 29mg | Kalcijs: 50mg | Dzelzs: 3mg