- 1 Sīpoli
- 3 daiviņas Ķiploki
- 1 Zaļā paprika
- 200 g vārītas lēcas
- 400 ml Tomātu mērce
- 400 ml Konservēti tomāti
- 600 ml Buljons
- 200 g Pilngraudu makaroni vai turku zirņu makaroni bezglutēna versijai
- 2 tējk. Paprikas pulveris vēlams ungāru gaumē
- 1 tējk. Oregāno
- 1 tējk. Baziliks
- 1/2 tējk. Sāls
- 1/4 tējk. Pipari
- Pētersīļi (garnēšanai) pēc izvēles
Katlā ielej ~50ml buljona un kādas 5-7 minūtes pasautē tajā sīpolus un saspiestu ķiploku.Pievieno sasmalcinātu zaļo papriku un pasautē vēl kādas 3 minūtes. Pievieno dārzeņu buljonum tomātu mērci, konservētos tomātus, oregāno, baziliku, papriku, sāli un piparus un uzkarsē līdz burbulim. Tad samazina karstumu un visu pasautē 10 minūtes.
Tad atkal paaugstina karstumu līdz viss sāk vārīties un pievieno makaronus. Pēc brīža atkal samazina karstumu un makaronus pavāra 8-10 minūtes, neuzliekot katla vāku. Iemaisa iekšā vārītās lēcas.Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem.
Kalorijas: 126kcal | Ogļhidrāti: 26g | Olbaltumvielas: 7g | Tauki: 1g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 880mg | Kālijs: 552mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 801IU | C vitamīns: 29mg | Kalcijs: 50mg | Dzelzs: 3mg