- 800 g Maltā gaļa
- 400 g Pilngraudu spagetti makaroni
- 1 Burkāns liels
- 1 Paprika
- 1 Sīpols
- 250 g Tomātu pasta
- Sāls
- Pipari
- Olīveļļa cepšanai
Bļodā samaisa malto gaļu ar sāli un pipariem un ar rokām saveļ to valrieksta izmēra bumbiņās.
Nomizo un sarīvē burkānu, sagriež papriku un sīpolu, liek visu katliņā ar uzkarsētu olīveļļu un apcep.
Citā pannā apcep gaļas bumbiņas, kamēr tās brūnas. Pēc tam tās pievieno dārzeņu mērcītei un turpina sautēt. Beigās pievieno tomātu pastu.
Paralēli katliņā uzvāra ūdeni, kad tas verdošs liek iekšā makaronus un vāra tik ilgi, cik norādīts uz paciņas.
Kad gatavs, kārto uz šķīvja spagetti un liek virsū gaļas bumbiņas ar mērci.
Kalorijas: 544kcal | Ogļhidrāti: 53g | Olbaltumvielas: 30g | Tauki: 25g | Piesātinātās taukskābes: 9g | Holesterīns: 82mg | Nātrijs: 358mg | Kālijs: 900mg | Šķiedrvielas: 2g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 2541IU | C vitamīns: 32mg | Kalcijs: 58mg | Dzelzs: 4mg