Go Back
+ servings

Griķu miltu pankūkas

Bez glutēna, uzturvielām bagātāka pankūku versija
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Brokastis
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Keyword: Griķu milti
Kategorija: Bez glutēna, Veģetārs
Prep Time: 15 minūtes
Cook Time: 20 minūtes
Servings: 3
Kalorijas: 238kcal

Ingredients

  • 1 tase Griķu milti var jaukt uz pusēm ar kviešu miltiem arī
  • 2 tējk. Eritritols vai jebkurš cits saldinātājs
  • 1 tējk. Cepamais pulveris
  • 1 tējk. Soda
  • 1/4 tējk. Sāls
  • 1 un 1/4 tase Paniņas
  • 2 Olas
  • 1/2 tējk. Vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs

Instructions

  • Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - milti, saldinātājs, cepamais pulveris, soda un sāls.
  • Atsevišķā traukā ielej paniņas, iesit olas un vaniļu, samaisa.
  • Visas slapjās sastāvdaļas pievieno sausajām un kārtīgi samaisa. Uzkarsē pannu.
  • Pirms mīklu liet uz pannas to vēlreiz kārtīgi samaisa (katru reizi).
  • Cep nelielā daudzumā eļļas vai sviesta 2-3 min. no vienas puses.
  • Pankūkas apgriež uz otru pusi, kad mazliet vairāk kā 1 cm no pankūkas maliņas mainījis krāsu. Otru pusi cep 1-2 min.
  • Pasniedz ar ievārījumu, medu vai svaigiem/saldētiem augļiem.

Notes

Attēlā redzamās pankūkas ceptas, izmantojot 1/2 griķu miltu un 1/2 - kviešu miltu.
Par spīti kviešu miltu klātbūtnei šīs pankūkas neradīja smaguma un dedzināšanas sajūtu, ko citkārt sniedz pankūkas, kas ceptas tikai no kviešu miltiem.
Cepot tikai no griķu miltiem, var panākt bezglutēna versiju.
 
Griķu miltus un eritritolu (kas ir dabisks bezkaloriju saldinātājs) vislabāk iegādāties www.slaidavirtuve.lv
Ar kodu KOTUEDISI iegūsi 5% atlaidi visām pārtikas precēm.

Nutrition

Kalorijas: 238kcal | Ogļhidrāti: 33g | Olbaltumvielas: 12g | Tauki: 7g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Transtaukskābes: 1g | Holesterīns: 120mg | Nātrijs: 184mg | Kālijs: 440mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 323IU | Kalcijs: 162mg | Dzelzs: 2mg