Go Back
+ servings

Puķkāpostu un turku zirņu sautējums

Sildošs veģetārs ēdiens. Porcijas izmaksas 1 eur
5 from 1 vote
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Receptes izmaksas: < 1.50 eur
Prep Time: 10 minūtes
Cook Time: 30 minūtes
Total Time: 40 minūtes
Servings: 4
Kalorijas: 278kcal
Autors: Beth M

Ingredients

Masala garšvielu maisījumam

  • 2 ēd.k. Garam Masala garšvielu maisījums* (var pagatavot pats) €0.80
  • 1/2 tējk. Ķimenes €0.05
  • 1/2 tējk. Kurkuma €0.05
  • 1/2 tējk. Paprikas pulveris €0.05
  • 1/4 tējk. Kajēnas pipari €0.02
  • 1/2 tējk. Sāls €0.02
  • Svaigi malti melnie pipari €0.03

Pamatēdienam

  • 150 g Sīpoli €0.15
  • 15 g Ķiploki €0.06
  • 30 g Ingvers Svaigs, rīvēts €0.10
  • 30 ml Olīveļļa €0.20
  • 340 g Puķkāposti var būt saldēti €1.00
  • 400 ml Turku zirņi konservēti, izkāsti ($0.67)
  • 400 ml Konservēti tomāti vai tomātu pasta $0.50
  • 50 ml Ūdens $0.00
  • 65 ml Saldais krējums $0.30
  • Sāls $0.02

Instructions

  • Bļodiņā sajauc masala garšvielu maisījumu. Ja izmanto gatavo Garam masala, vienkārši pievieno ķimenes, kurkumu, papriku, kajēnas piparus, sāli un melnos piparus. Piezīmēs var atrast paša Garam masala maisījuma recepti.
  • Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiploku un ingveru, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno garšvielu maisījumu un pacep vēl minūtīti.
  • Pannā pie garšvielām ber sasmalcinātus puķkāpostus un pacep kādas 5 minūtes, kamēr tie mīksti un kārtīgi "sadraudzējušies" ar garšvielām.
  • Tam visam pievieno nokāstus turku zirņus un konservētos tomātus. Pielej nedaudz ūdens. Visu apmaisa un 15 minūtes pasautē. Ja masa kļūst par sausu, var pievienot vēl nedaudz ūdens.
  • Kad viss ir 15 minūtes pasautējies, pielej saldo krējumu un ņem nost no uguns. Pēc garšas vēl pievieno sāli vai citas garšvielas. Pasniedz bļodiņā ar rīsiem vai maizes gabaliņu. 

Notes

Tie, kam nenesas prāts uz eksperimentiem ar sarežģītām garšvielām, ir iespēja šo ēdienu pagatavot vienkāršāk, ar sev tīkamām, pazīstamām garšvielām, jo pārējās sastāvdaļas tāpat šo ēdienu padara baudāmu.
Garam masala garšvielu maisījuma recepte, ja gatavo pats (pieejamas daudzas versijas, atkarībā no Indijas reģiona un pavāra gaumes). Šī ir viena no tām.
1 ēd.k. kurkuma
1 1/2 tējk. koriandrs
1 1/2 tējk. kardamons
1 1/2 tējk. melnie pipari
1 tējk. kanēlis
1/2 tējk. muskatrieksts
1/2 tējk. krustnagliņas
Visu uzglabā slēgtā traukā.

Nutrition

Kalorijas: 278kcal | Ogļhidrāti: 28g | Olbaltumvielas: 8g | Tauki: 16g | Piesātinātās taukskābes: 5g | Holesterīns: 22mg | Nātrijs: 505mg | Kālijs: 699mg | Šķiedrvielas: 8g | Cukurs: 5g | A vitamīns: 450IU | C vitamīns: 54.6mg | Kalcijs: 111mg | Dzelzs: 2.8mg