Go Back
+ servings

Vārīti kartupeļi (piedevas)

Klasiska piedeva pie gaļas, zivju ēdieniem vai kopā ar citiem dārzeņiem. Porcijas izmaksas 0.10 eur
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Piedevas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Prep Time: 5 minūtes
Cook Time: 25 minūtes
Total Time: 30 minūtes
Servings: 5
Kalorijas: 174kcal

Ingredients

  • 1 kg Kartupeļi €0.50
  • 1 šķipsna Sāls

Instructions

  • Ņem kartupeļus, tos kārtīgi nomazgā un liek vārīties katliņā ar ūdeni. Pievieno sāli. Gatavi, kad var iedurt nazi un kartupelis no tā noslīd.
  • Pasniedz ar gaļu, zivi, dārzeņiem un/vai salātiem. Labi garšo ar skābu krējumu.

Notes

Kartupeļi, kas vārīti ar visu mizu ir vērtīgāki par tiem, kas vārīti jau nomizoti.

Nutrition

Kalorijas: 174kcal | Ogļhidrāti: 40g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 1g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 98mg | Kālijs: 826mg | Šķiedrvielas: 5g | C vitamīns: 22.8mg | Kalcijs: 60mg | Dzelzs: 6.5mg