- 500 g Kāposti
- 150 g Sviests
- 600 g Maltā gaļa
- Sāls
- 10 g Ķiploki
- ¼ tējk. Melnie pipari malti
- 70 g Sīpoli smalki sakapāti
- 120 ml Pētersīļi vai koriandrs
- 240 ml Skābais krējums vai majonēze
Ar nazi vai virtuves kombainu smalki sakapā kāpostu.
Lielā pannā kāpostu pasautē1/2 no sviesta daudzuma kādas 5-6 minūtes. Pievieno garšvieliņas. Kad kāposts mīksts, to liek bļodā.
Tanī pašā pannā izkausē atlikušo sviestu un pievieno ķiploku un sīpolu. Pasautē kādu minūti. Liek klāt malto gaļu un cep, kamēr gatava un liekais šķidrums iztvaikojis.
Samazina karstumu un gaļai pievieno saceptos kāpostus.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar svaigu koriandru vai pētersīļiem un ar krējumu vai majonēzi.
Kalorijas: 826kcal | Ogļhidrāti: 12g | Olbaltumvielas: 29g | Tauki: 74g | Piesātinātās taukskābes: 38g | Holesterīns: 220mg | Nātrijs: 437mg | Kālijs: 921mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 3460IU | C vitamīns: 57.2mg | Kalcijs: 174mg | Dzelzs: 2.5mg