Go Back
+ servings

Kuskusa salāti ar granātābolu un papriku

Viegls, bet barojošs ēdiens, kas satur daudz vērtīga
5 from 1 vote
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Salāti
Kategorija: Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Receptes izmaksas: < 1 eur
Plānam: Universālajam sievietēm 1500kcal
Prep Time: 30 minūtes
Total Time: 30 minūtes
Servings: 6
Kalorijas: 247kcal
Cost: €0.75

Ingredients

  • 180 g Kuskuss
  • 250 ml Ūdens
  • 1 tsp Sāls
  • 15 g Pētersīļi svaigi
  • 2 tējk. Ķimenes
  • 1 tējk. Ingvers rīvēts (var būt arī žāvēts)
  • 1 tsp Paprikas pulveris
  • 1 Granātāboli
  • 1 Cukīni
  • 1 Paprika sarkanā
  • 1 Apelsīns
  • ½ Apelsīna miziņa
  • 1 Vīģes nav obligāta
  • Sāls
  • 40 g Rozīnes
  • 30 ml Olīveļļa

Instructions

  • Katlā uzvāra kuskusu. Nokāš.
  • Kuskusu mazliet paspaida ar dakšiņu un pievieno garšvielas (ķimenes, ingveru, paprikas pulveri) un olīveļļu. Masai jābūt irdenai.
  • Nomazgā apelsīnu un norīvē tā miziņu.
  • Nomizo un sagriež apelsīnu un pievieno to kuskusam kopā ar rīvēto miziņu.
  • No granātābola atdala sēkliņas. Šeit video, kā to visvieglāk izdarīt. Lieto sēkliņas ar visu "kauliņu".
  • Sagriež cukīni un papriku plānos gabaliņos.
  • Ja ir pieejama, var pievienot sasmalcinātu vīģi.
  • Nomazgā un sagriež pētersīļus un jebkurus citus pieejamus zaļumus.
  • Visu sajauc kopā un pasniedz.

Notes

Pieminētās garšvielas (ingvers, ķimenes, paprikas pulveris)  ir paredzētas autentiskai marokāņu versijai šiem salātiem. Ja nevēlies iegādāties visas minētās sastāvdaļas, droši var iztikt ar to, kas ir pieejams.
Ēdiens labi derēs kā pusdienu ēdiens līdzņemšanai kastītē un labi padodas food-prep principam.
 

Nutrition

Kalorijas: 247kcal | Ogļhidrāti: 44g | Olbaltumvielas: 6g | Tauki: 6g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 401mg | Kālijs: 427mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 1040IU | C vitamīns: 49mg | Kalcijs: 35mg | Dzelzs: 1.1mg