Ķirbi un burkānus sagriež palielos gabalos.
Sagriež sīpolu.
Lielā katlā ielej olīveļļu un uzkarsē līdz vidējam karstumam. Pievieno sagrieztos dārzeņus un pacep 5 minūtes, ik pa brīdim pamaisot.
Sagriež ābolu.
Katlā pievieno ķirbju sēklas, karija pulveri, ābolu un ūdeni un pacep vēl kādas 2 minūtes.
Pievieno dārzeņu buljonu un visu pasautē 10 minūtes.
Beigās pievieno krējumu un visu kārtīgi samaisa.
Ar rokas blenderi visu sablendē. Nobeigumā pievieno sāli, piparus un citronu sulu. Pagaršo, lai noteiktu, vai netrūkst vēl sāls vai citrona, piemēram. Gatavs!
Pasniedzot zupu var garnēt ar marinēta ķirbja gabaliņiem, ķirbju sēklām un pāris "šļācieniem" ķirbju eļļas.