Ķirbju-burkānu biezzupa

Ķirbju-burkānu zupa

Ķirbju-burkānu biezzupa

Ierastā biezzupa ar odziņu
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Kategorija: Bez glutēna, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Porcijas: 4
Kalorijas: 533kcal

Sastāvdaļas

  • 500 g Ķirbji der jebkāds; Hokkaido škirnes ķirbi var ēst ar visu mizu
  • 4 Burkāni
  • 1 Āboli
  • 1 Sīpoli
  • 4 ēd.k. Olīveļļa
  • 60 ml Ūdens
  • 700 ml Dārzeņu buljons
  • 1 tējk, Karijs
  • 250 ml Skābais krējums der arī grieķu jogurts
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • ½ Citrons sulai
  • 30 g Ķirbju sēklas
  • Ķirbju eļļa garnēšanai (pēc izvēles)
  • Marinēts ķirbis garnēšanai (pēc izvēles)

Pamācība

  • Ķirbi un burkānus sagriež palielos gabalos.
  • Sagriež sīpolu.
  • Lielā katlā ielej olīveļļu un uzkarsē līdz vidējam karstumam. Pievieno sagrieztos dārzeņus un pacep 5 minūtes, ik pa brīdim pamaisot.
  • Sagriež ābolu.
  • Katlā pievieno ķirbju sēklas, karija pulveri, ābolu un ūdeni un pacep vēl kādas 2 minūtes.
  • Pievieno dārzeņu buljonu un visu pasautē 10 minūtes.
  • Beigās pievieno krējumu un visu kārtīgi samaisa.
  • Ar rokas blenderi visu sablendē. Nobeigumā pievieno sāli, piparus un citronu sulu. Pagaršo, lai noteiktu, vai netrūkst vēl sāls vai citrona, piemēram. Gatavs!
  • Pasniedzot zupu var garnēt ar marinēta ķirbja gabaliņiem, ķirbju sēklām un pāris "šļācieniem" ķirbju eļļas.

Uzturvielas

Kalorijas: 533kcal | Ogļhidrāti: 29g | Olbaltumvielas: 6g | Tauki: 46g | Piesātinātās taukskābes: 12g | Holesterīns: 33mg | Nātrijs: 797mg | Kālijs: 876mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 16g | A vitamīns: 21619IU | C vitamīns: 27mg | Kalcijs: 131mg | Dzelzs: 2mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *