blogs

Es jau tā neko neēdu, bet nespēju zaudēt svaru

3 veidi, kā Tava miega kvalitāte ietekmē Tavas uztura izvēles

Ja cīnies ar pērēšanos, saldumu kāri un nespēju zaudēt svaru, pie vainas var būt nekvalitatīvs vai nepietiekams miegs.

Salda dzīve bez cukura

Vai Tu ierobežo cukura patēriņu? Vai izvēlies kādas veselīgākas alternatīvas? Kāpēc? Kuras? Vai pēti produktu (arī uztura bagātinātāju) sastāvu, lai zinātu, kuri saldinātāji tajos izmantoti? Vai Tu bērnam pirktu sulu ar aspartāmu? Kāpēc jā vai kāpēc nē? Šī it kā vienkāršā tēma var kļūt diezgan "piņķerīga", ja tajā iedziļinās. Bet iedziļināties vajag, jo tā ir mūsu veselība.
Vakara pārēšanās

Pārēšanās vakaros un brīvdienās, saukta arī par emocionālo ēšanu

Pa dienu par ēdienu daudz nedomājam, bet, tiklīdz pienāk vakars vai nedēļas nogales, sākam "sirot" pa ledusskapi neremdināmā kārē pēc ēdiena. Kā ar to cīnīties? Lasi rakstā.
Mērķu nospraušana

Mērķis zaudēt svaru? 7 iemesli, kāpēc nenospraust uz iznākumu vērstu mērķi

Kāpēc veselības un fitnesa jomā labāk fokusēties uz procesu, nevis rezultātu? Kāpēc, izvēloties par mērķi zaudēt noteiktu skaitu kilogramu un pārlieku uz to koncentrējoties, mēdzam ievilkt sevi destruktīvas domāšanas un rīcības virpulī?

Jautājums, ar ko sākas apzināta ēšana

Ēšanas process un našķošanās var kļūt par neapzinātu ieradumu, kā rezultātā bieži ēdam pat tad, kad nemaz neesam izsalkuši. Rakstā par kādu paņēmienu, kas var palīdzēt mazināt automātisko kumosu mešanu mutē un ēšanu tad, kad nemaz to īsti nevēlamies.

Uztura speciālists, dietologs, uztura treneris un konsultants - ko kurš dara?

Ir daudz dažādu speciālistu un lomu saistībā ar uzturu. Svarīgi ir izprast atšķirības, lai spētu izvēlēties sev atbilstošāko.
Diēta pēc diētas

Diēta pēc diētas jeb kā organisms aizsargā sevi no svara zaudēšanas?

Kāpēc nevienas diētas un uztura plāna tirgotāji nestāsta, kā atsākt ēst pēc šīs diētas? Kāpēc tik maz cilvēku spēj notievēt un neatgūt iepriekšējo svaru? Kas notiek ar vielmaiņu, kad ilgstoši ievērojam diētu? Kā sevi no tā visa pasargāt? Lasi šeit.

Kas ir būtiskākais svara zaudēšanā?

Neēst pēc 6 vakarā, neēst miltus, kartupeļus vai cukuru? Kas tam visam kopīgs? Uzzini, kas ir svara zuduma pamatā.
Uztura treneris

Kas ir uztura treneris?

Kā un kādos gadījumos uztura treneris jeb koučs var palīdzēt? Ar ko tas atšķiras no uztura speciālista? To uzzināsi šajā rakstā.

Intervālā gavēšana svara zaudēšanai

Intervālā gavēšana ir kļuvusi ārkārtīgi populāra, ļoti daudzi cilvēki to veiksmīgi izmanto gan veselības uzlabošanas, gan svara regulēšanas nolūkā. Kā tas īsti strādā un ar ko rēķināties? Lasām tālāk!
Veģetārisms

Veģetārisms

Aizvien vairāk cilvēku vēlas samazināt vai pilnībā izslēgt gaļu no ikdienas uztura. Tas ir saprotams lēmums gan domājot par ētisko pusi, gan apkārtējo vidi, gan rūpnieciski audzētās gaļas ietekmi uz veselību. Šajā rakstā dalos ar ieteikumiem, kam pievērst uzmanību, pievēršoties veģetārismam.
Keto

Ketogēnā jeb keto diēta - ar ko rēķināties?

Kas ir šī dīvainā diēta, kad cilvēki zaudē svaru, ēdot taukus? Pēc šī raksta izlasīšanas izpratīsi, kā organisms var iztikt bez glikozes un kā keto diēta var palīdzēt zaudēt lieko svaru.

Paleo diēta

Vai paleolīta vai paleo diēta, uztura plāns, kas balstīts uz aizvēsturisko cilvēku uzturu, ir piemērots mūsdienu cilvēkiem? Vai ar tā palīdzību var zaudēt lieko svaru? Vai tā ir efektīva metode?

Ēšanas ēnas puses

Liekais svars ir kompleksa problēma. Tas nav gribasspēka trūkums, vājuma izpausme vai vēl kāda individuāla problēma. Šobrīd jau tas ir daudz kas vairāk.
Atvaino, neatradām neko atbilstošu. Lūdzu, mēģini meklēt citādāk.