Spāņu baltā gaspačo zupa

Baltā gaspačo zupa

Spāņu baltā gaspačo zupa (Ajo Blanco)

Auksta ķiploku zupiņa karstām dienām
Sagataves: 12 minūtes
Kopējais laiks: 12 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Porcijas: 4
Kalorijas: 268kcal

Sastāvdaļas

  • 35 g Mandeles Vēlams mizotas
  • 1 daiviņa Ķiploki
  • 70 g Baltmaize
  • 1 ēd.k. Etiķis
  • 3 ēd.k. Olīveļļa
  • 500 ml Ūdens auksts
  • 1 tējk. Sāls
  • 400 g Vīnogas

Pamācība

  • Lielā bļodā izmēcē baltmaizi. Lai zupiņa iznāktu balta, lieto tikai balto viduci, bez garoziņas.
  • Mandeles un ķiploku sablendē ar dažām ēdamkarotēm ūdens, lai izveidojas viendabīga masa.
  • Pievieno izmērcēto maizi, olīveļļu, etiķi un atlikušo ūdeni, kā arī sāli un kārtīgi sablendē.
  • Ideālā variantā zupu atdzesē ledusskapī pāris stundas pirms pasniegšanas. Pasniedzot katrā bļodiņā ieber sauju vīnogu. Lai garšo!

Piezīmes

Mandeles vai nu iegādājies mizotas vai ieskaties Youtube, kā mizot mandeles (how to peel almonds).

Uzturvielas

Kalorijas: 268kcal | Ogļhidrāti: 29g | Olbaltumvielas: 4g | Tauki: 16g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Nātrijs: 197mg | Kālijs: 285mg | Šķiedrvielas: 3g | Cukurs: 17g | A vitamīns: 66IU | C vitamīns: 4mg | Kalcijs: 61mg | Dzelzs: 1mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.