Vegāniskā dārzeņu zupa

Vegānu kartupeļu zupa

Vegāniskā dārzeņu zupa

Bagātīga un garda dārzeņu zupiņa
Sagataves: 15 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 35 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Porcijas: 4
Kalorijas: 461kcal

Sastāvdaļas

  • 1 ēd.k. Olīveļļa
  • 2 cm Ingvers svaigs (2 cm = 1 ēd.k.)
  • 4 daiviņas Ķiploki
  • 4 Kartupeļi ap 600 g
  • 3 Burkāni
  • 1 Puravi
  • ¼ Selerijas sakne
  • 1 Pētersīļi svaigi
  • 500 ml Dārzeņu buljons
  • 400 ml Kokosriekstu piens 1 bundžiņa
  • ½ Citroni sulai
  • 2 šķipsnas Sāls un pipari
  • 1 šķipsna Muskatrieksts
  • 2 Lauru lapas Pirms blendēšanas jāizņem 🙂
  • Saulespuķu sēklas un/vai ķirbju sēklas (pēc izvēles)
  • Grauzdiņi pēc izvēles
  • 1 Čili vai čili pulveris (pēc izvēles)

Pamācība

  • Sasmalcina ingveru un ķiploku un apcep lielā katlā olīveļļā.
  • Tikmēr nomazgā un sagriež palielos gabalos zupas dārzeņus (kartupeļus, burkānus, puravus, seleriju un pētersīļus), kā arī čili, ja to lieto.
  • Tad katlā liek kartupeļus, pārējos dārzeņus un pētersīļus (daļu atstāj garnēšanai), kā arī lauru lapas.
  • Visu pārlej ar dārzeņu buljonu, uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns 20 minūtes.
  • Kad kartupeļi mīksti izņem lauru lapas un pievieno kokosriekstu pienu un citronu sulu.
  • Pēc garšas pievieno sāli, piparus un muskatriekstu,
  • Visu sablendē (ja vēlies).
  • Idejas garnēšanai – pētersīļi, ķirbju sēklas, saulespuķu sēklas un grauzdiņi.

Uzturvielas

Kalorijas: 461kcal | Ogļhidrāti: 44g | Olbaltumvielas: 11g | Tauki: 30g | Piesātinātās taukskābes: 20g | Nātrijs: 655mg | Kālijs: 1141mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 5g | A vitamīns: 8314IU | C vitamīns: 32mg | Kalcijs: 117mg | Dzelzs: 10mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *