- 4 ēd.k. Saulespuķu sēkliņas vēlams apgrauzdētas
- 2 saujas Rukola 100-150g, der arī jebkuras citas zaļās lapas
- 1 Avokado liels (vai 2x maziņi)
- 8 Ķiršu tomātiņi
- ½ Citroni sulai
- Sāls un pipari
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- 2 tbsp Balzamiko etiķis
- 2 šķēles Pilngraudu maize pēc izvēles (vislabāk grauzdēta)
Saulespuķu sēkliņas apcep pannā. Vajadzīgas tikai kādas 3-4 minūtes. Nepārcep:)
Tikmēr noskalo un nosusini rukolu.
Nomizo un sagriez avokado (2 cm gabaliņos). Apslaki ar citronu sulu un apkaisi ar sāli un pipariem.
Ķiršu tomātiņus sagriez uz pusēm.
Lielas bļodas apakšā "ieklāj" rukolu, tad tomātiņus un avokado. Pārkaisi ar sēkliņām. Pārslaki ar olīveļļu un balzamiko, pieber sāli un piparus. Darīts!
Ja vēlies, vari apgrauzdēt maizīti un pasniegt kopā ar salātiem.
Kalorijas: 511kcal | Ogļhidrāti: 37g | Olbaltumvielas: 12g | Tauki: 38g | Piesātinātās taukskābes: 5g | Nātrijs: 275mg | Kālijs: 979mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 8g | A vitamīns: 479IU | C vitamīns: 40mg | Kalcijs: 86mg | Dzelzs: 3mg