Go Back
+ servings
Rudens salāti

Rudens salāti ar ķirbi un āboliem

Ķirbis ar ābolu un satīgo bulguru
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Salāti
Kategorija: Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Prep Time: 30 minūtes
Cook Time: 45 minūtes
Total Time: 1 stunda 15 minūtes
Servings: 6
Kalorijas: 260kcal
Autors: Budgetbytes

Ingredients

Salātiem

  • 1 kg Sviesta ķirbji jeb butternut squash
  • 1 ēd.k. Olīveļļa
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 100 g Bulgurs der arī kvinoja, kuskuss, rīsi utt.
  • 2 Āboli palieli, vēlams kraukšķīgi un saldskābi
  • 1/2 sauja Pētersīļi
  • 50 g Fetas siers sadrupināts

Mērcei

  • 2 ēd.k. Olīveļļa
  • 1.5 ēd.k. Citronu sula
  • 1 ēd.k. Medus
  • 1 šķipsna Sāls
  • 1 šķipsna Ķiploku pulveris
  • Pipari

Instructions

  • Ar mizojamo nazi nomizo ķirbi, nogriež galiņus un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izkasa ārā sēklas. Tad to sagriež mazos kubiņos.
  • Cepeškārsni uzkarsē uz 200 grādiem.
    Ķirbja gabaliņus apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas, pārkaisa ar sāli un pipariem. Tad tos izklāj uz cepamās plātnes, kas apklāta ar cepampapīru un cep cepeškrāsnī 45 minūtes vai kamēr mīksti un zeltaini. Atdzesē.
  • Kamēr ķirbis cepas, uzvāra bulguru (100 g bulgura uz glāzi ūdens vāra 15-20 minūtes vai kā norādīts uz iepakojuma). Kad tas gatavs, to maigi paspaida ar dakšiņu, lai tas kļūtu irdenāks. Atdzesē.
  • Lai sagatavotu mērci, sajauc kopā olīveļļu, citronu sulu, medu, sāli, ķiploku pulveri un svaigi maltus melnos piparus.
  • Āboliem izņem serdes un tos sagriež mazos kubiņos.
    Sagriež pētersīļus.
  • Tagad sagrieztos ābolus, pētersīļus, atdzesēto ķirbi un bulguru liek bļodā, pievieno sadrupinātu fetas sieru. Pārlej ar mērcīti un visu kārtīgi samaisa.

Nutrition

Kalorijas: 260kcal | Ogļhidrāti: 43g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 10g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 7mg | Nātrijs: 168mg | Kālijs: 720mg | Šķiedrvielas: 8g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 17785IU | C vitamīns: 38mg | Kalcijs: 131mg | Dzelzs: 2mg