Ar mizojamo nazi nomizo ķirbi, nogriež galiņus un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izkasa ārā sēklas. Tad to sagriež mazos kubiņos.
Cepeškārsni uzkarsē uz 200 grādiem.Ķirbja gabaliņus apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas, pārkaisa ar sāli un pipariem. Tad tos izklāj uz cepamās plātnes, kas apklāta ar cepampapīru un cep cepeškrāsnī 45 minūtes vai kamēr mīksti un zeltaini. Atdzesē. Kamēr ķirbis cepas, uzvāra bulguru (100 g bulgura uz glāzi ūdens vāra 15-20 minūtes vai kā norādīts uz iepakojuma). Kad tas gatavs, to maigi paspaida ar dakšiņu, lai tas kļūtu irdenāks. Atdzesē.
Lai sagatavotu mērci, sajauc kopā olīveļļu, citronu sulu, medu, sāli, ķiploku pulveri un svaigi maltus melnos piparus.
Āboliem izņem serdes un tos sagriež mazos kubiņos.Sagriež pētersīļus. Tagad sagrieztos ābolus, pētersīļus, atdzesēto ķirbi un bulguru liek bļodā, pievieno sadrupinātu fetas sieru. Pārlej ar mērcīti un visu kārtīgi samaisa.