Go Back
+ servings
Ābolu-linsēklu keksiņi

Linsēklu-ābolu keksiņi

Gards, veselīgs našķis un brokastu ēdiens
5 from 1 vote
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Saldie, Uzkodas
Kategorija: Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Prep Time: 15 minūtes
Cook Time: 20 minūtes
Total Time: 35 minūtes
Servings: 12 keksiņi
Kalorijas: 200kcal
Autors: Budgetbytes

Ingredients

  • 280 g Pilngraudu milti
  • 120 g Maltas linsēklas
  • 2 tējk. Soda
  • 1/2 tējk. Cepamais pulveris
  • 1/2 tējk. Sāls
  • 1/2 tējk. Kanēlis
  • 100 g Brūnais cukurs
  • 1 Ola liela
  • 100 ml Ābolu biezenis
  • 100 ml Bezpiedevu jogurts
  • 1/2 tējk. Vaniļas cukurs
  • 2 Āboli vidēji lieli

Instructions

  • Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas (miltus, linsēklas, sodu, cepamo pulveri, sāli, cukuru, vaniļas cukuru un kanēli).
  • Vidēja izmēra bļodiņā sajauc mitrās sastāvdaļas (olu, jogurtu, ābolu biezeni).
    Ābolus sagriež mazos gabaliņos.
  • Sajauc abu bļodu saturu kopā, samaisa līdz sastāvdaļas sajaukušās, bet nepārcenšas ar maisīšanu. Pieber klāt sagrieztos ābolus un atkal viegli apmaisa.
  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
    Ietauko keksu formiņas vai ņem vienreiz lietojamās keksu formiņas (papīra).
    Salej mīklu pa formiņām. Cep kādas 20-25 minūtes vai kamēr zeltaini brūni un viducī iedurtais sērkociņš iznāk ārā tīrs. Ļauj atdzist.

Notes

Šos keksiņus var sasaldēt un katru rītu izņemt no saldētavas, uz 30 sekundēm uzkarsēt mikroviļņu krāsnī un ātras un veselīgas brokastis gatavas!
Bagāti ar šķiedrvielām un labajām taukskābēm.

Nutrition

Kalorijas: 200kcal | Ogļhidrāti: 35g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 5g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Holesterīns: 15mg | Nātrijs: 32mg | Kālijs: 178mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 13g | A vitamīns: 44IU | C vitamīns: 1mg | Kalcijs: 52mg | Dzelzs: 2mg