Go Back
+ servings
Turku zirņu sviestmaize

Turku zirņu sviestmaize vai salāti

Barojoši un veselīgi - var ēst kā sviestmaizi vai kā salātus
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Brokastis, Vakariņas
Ēdiena veids: Uzkodas
Kategorija: Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam, Vidusjūras plāns
Prep Time: 10 minūtes
Total Time: 10 minūtes
Servings: 2
Kalorijas: 372kcal
Autors: Vanillaandbean.com

Ingredients

Salātiem

  • 425 g Konservēti turku zirņi var arī vārītus
  • 55 g Marinēti gurķīši
  • 1/2 Sarkanie sīpoli
  • 2 Ēd.k. Majonēze vai vegānu "majonēze"
  • 2 1/2 tējk. Sinepes
  • 1 1/2 tējk. Ābolu etiķis der arī parastais
  • 1/4 tējk. Jūras sāls der arī parastais
  • 2 tējk. Dilles svaigas, saldētas vai žāvētas
  • 1/8 tējk. Kurkuma (pēc izvēles)
  • 8-10 Malti melnie pipari

Sviestmaizei

  • Graudu maize
  • Sviestmaizes pildījumam var izmantot dīgstus, tomātus, salātus u.c. zaļumus

Instructions

  • Ar kartupeļu spaidāmo rīku (ko izmanto kartupeļu biezeņa pagatavošanai) saspaida turku zirnīšus. Kāds var arī palikt vesels.
    Pievieno sagrieztus pipargurķīšus, sīpolu, majonēzi, sinepes, etiķi, sāli, dilles, kurkumu pēc izvēles, melnos piparus.
    Visu kārtīgi samaisa. Nogaršo un pievieno garšvielas pēc nepieciešamības.
    Šādus salātus var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī 2 dienas. Var ēst vienus pašus, ar maizīti vai salātiem.
  • Ja izvēlas gatavot maizīti, to var apgrauzdēt (var arī negrauzdēt). Klāj virsū turku zirņu salātus un dārzeņus vai zaļumus pēc izvēles.

Notes

Salātiem vai sviestmaizes pildījumam var likt klāt kale kāpostu, zaļos salātus, dīgstus, tomātus, rīvētus burkānus u.c. sastāvdaļas pēc izvēles.

Nutrition

Kalorijas: 372kcal | Ogļhidrāti: 44g | Olbaltumvielas: 15g | Tauki: 16g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 6mg | Nātrijs: 1397mg | Kālijs: 477mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 463IU | C vitamīns: 6mg | Kalcijs: 132mg | Dzelzs: 4mg