Katliņā uzkarsē eļļu.
Uzkarsētajā eļļā ieber sīpolu un burkānus un apbrūnina.
Pievieno ķiploku, kurkumas pulveri, karija pulveri un žāvēto timiānu. Karsē apmēram 30 sekundes, tad pievieno nokāstus konservētos tomātus.
Pievieno lēcas, buljonu un ūdeni. Pieber sāli un paprikas pārslas, kā arī melnos piparus. Uzvāra līdz burbulim, tad samazina temperatūru un uz mazas uguns pavāra vēl 25-30 minūtes, līdz lēcas mīkstas, bet vēl stingras.
2 tases zupas pārlej citā traukā un sablendē maigā masā. Pēc tam to ielej atpakaļ zupas katlā (ja nav blendera, tas nekas)
Pievieno zaļumus un citronu sulu, kā arī citas garšvielas pēc paša patikšanas.