Go Back
+ servings

Lieliskā lēcu zupa ar burkāniem un tomātiem

Sildoša un barojoša zupa.
5 from 1 vote
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Keyword: Ēdieni ar pākšaugiem
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Maz ogļhidrātu, Vegānu, Veģetārs
Prep Time: 10 minūtes
Cook Time: 45 minūtes
Total Time: 55 minūtes
Servings: 4
Kalorijas: 390kcal

Ingredients

  • 110 g Sarkanie sīpoli
  • 130 g Burkāni
  • 20 g Ķiploki
  • 6 g Kurkumas pulveris (2 tējkarotes)
  • 2 g Karija pulveris (1 tējkarote)
  • 1 g Timiāns 1/2 tējkarote žāvēta timiāna
  • 750 g Konservēti tomāti (lielā bundža)
  • 200 g Lēcas zaļās vai oranžās (noskalotas)
  • 800 ml Dārzeņu buljons
  • 400 ml Ūdens
  • 6 g Sāls (apmēram 1 tējkarote)
  • 1 šķipsna Paprikas pārslas
  • Melnie pipari pēc garšas
  • 75 g Zaļumi
  • 60 ml Olīveļļa
  • 50 ml Grieķu jogurts

Instructions

  • Katliņā uzkarsē eļļu.
  • Uzkarsētajā eļļā ieber sīpolu un burkānus un apbrūnina.
  • Pievieno ķiploku, kurkumas pulveri, karija pulveri un žāvēto timiānu. Karsē apmēram 30 sekundes, tad pievieno nokāstus konservētos tomātus.
  • Pievieno lēcas, buljonu un ūdeni. Pieber sāli un paprikas pārslas, kā arī melnos piparus. Uzvāra līdz burbulim, tad samazina temperatūru un uz mazas uguns pavāra vēl 25-30 minūtes, līdz lēcas mīkstas, bet vēl stingras.
  • 2 tases zupas pārlej citā traukā un sablendē maigā masā. Pēc tam to ielej atpakaļ zupas katlā (ja nav blendera, tas nekas)
  • Pievieno zaļumus un citronu sulu, kā arī citas garšvielas pēc paša patikšanas.

Nutrition

Kalorijas: 390kcal | Ogļhidrāti: 50g | Olbaltumvielas: 17g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 10g | Holesterīns: 1mg | Nātrijs: 1687mg | Kālijs: 1074mg | Šķiedrvielas: 19g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 6329IU | C vitamīns: 30mg | Kalcijs: 138mg | Dzelzs: 7mg