Bļodā sajauc malto gaļu, rīvmaizi, olu, kapātus pētersīļus, rīvēto parmezānu, 1 daiviņu ķiploka, un pa 1/2 tējkarotei sāls un piparu. No masas veidojam bumbiņas. No 450 g sanāk ap 12 bumbiņu.
Pannā uz vidējas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas. Pievieno gaļas bumbiņas un cep, laiku pa laikam pagriežot, līdz brūnas no visām pusēm, 4 līdz 6 minūtes. Samazina siltumu līdz vidēji zemam un viegli iemaisa tomātu mērci. Sautē uz lēnas uguns, laiku pa laikam apgriežot kotletes, līdz tās gatavas un mērce sabiezējusu, 14 līdz 16 minūtes.
Tikmēr citā pannā uzkarsē atlikušo ēdamkaroti eļļas. Pievieno strēmelēs sagrieztos cukini un atlikušos ķiplokus un sautē, līdz tie maigi, 2–3 minūtes. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
Gaļas bumbiņas liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un pārkaisa tās ar Provolona sieru. Cep augstā temperatūrā, kamēr siers izkusis.
Pasniedz ar cukini nūdelēm.