- 1 tējk. olīveļļa
- 1/2 sīpols vidējs
- 100 g brūnās lēcas
- 1 ēd.k. tomātu pasta
- 350 ml buljons vēlams dārzeņu
Kartupeļiem
- 350 g kartupeļi
- 2 tējk. olīveļļa
- 1 tējk. timiāns žāvēts
- sāls pēc garšas
Salātiem
- 1/2 gurķis vidējs
- 1/2 sīpols vidējs
- 2 ēd.k. Balzamiko etiķis der arī ābolu etiķis ar 1/2 tējk. cukura
- 2 tējk. olīveļļa
- sāls pēc garšas
Mērcītei
- 100 g grieķu jogurts
- 1 tējk. pētersīļi žāvēti vai svaigi
- 2 ēd.k. ūdens
- sāls pēc garšas
Lēcas
Sasmalcina sīpolu un kādas 3 min. to apcep uzkarsētā olīveļļā.
Pievieno noskalotas lēcas, buljonu un tomātu pastu. Mazliet apmaisa un uzliek vāku.
Kad lēcas sāk vārīties, atstāj tās sautēties uz mazas uguns kādas 30 min vai kamēr tās ir mīkstas.
Kartupeļi
Uzkarsē krāsni uz 200C.
Ja vēlies, nomizo kartupeļus.Sagriez tos vidējos gabaliņos un izklāj uz cepamās pannas. Apslaki tos ar eļļu un sāli. Ievieto cepamplātni ar kartupeļiem krāsnī.
Pēc 15 dienām apmaisi kartupeļus, lai tie apceptos vienmērīgāk. Tagad var pievienot timiānu.
Gurķu salāti
Gurķi sagriež šķēlēs un smalki sagriež sīpolu.
Abus ieliek bļodā un pievieno eļļu, balzamiko etiķi un sāli. Visu apmaisa.
Mērce
Grieķu jogurtu samaisa ar pētersīļiem, ūdeni un sāli.
Tas arī viss! Visu uzliek uz šķīvja un izbauda!
Kalorijas: 419kcal | Ogļhidrāti: 44g | Olbaltumvielas: 19g | Tauki: 19g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 13g | Holesterīns: 3mg | Nātrijs: 783mg | Kālijs: 751mg | Šķiedrvielas: 17g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 670IU | C vitamīns: 11mg | Kalcijs: 117mg | Dzelzs: 5mg