Go Back
+ servings

Lēcu-kartupeļu Budas bļoda

No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez glutēna, Veģetārs
Prep Time: 10 minūtes
Cook Time: 30 minūtes
Total Time: 36 minūtes
Servings: 2 porcijas
Kalorijas: 419kcal

Ingredients

  • 1 tējk. olīveļļa
  • 1/2 sīpols vidējs
  • 100 g brūnās lēcas
  • 1 ēd.k. tomātu pasta
  • 350 ml buljons vēlams dārzeņu

Kartupeļiem

  • 350 g kartupeļi
  • 2 tējk. olīveļļa
  • 1 tējk. timiāns žāvēts
  • sāls pēc garšas

Salātiem

  • 1/2 gurķis vidējs
  • 1/2 sīpols vidējs
  • 2 ēd.k. Balzamiko etiķis der arī ābolu etiķis ar 1/2 tējk. cukura
  • 2 tējk. olīveļļa
  • sāls pēc garšas

Mērcītei

  • 100 g grieķu jogurts
  • 1 tējk. pētersīļi žāvēti vai svaigi
  • 2 ēd.k. ūdens
  • sāls pēc garšas

Instructions

Lēcas

  • Sasmalcina sīpolu un kādas 3 min. to apcep uzkarsētā olīveļļā.
  • Pievieno noskalotas lēcas, buljonu un tomātu pastu. Mazliet apmaisa un uzliek vāku.
  • Kad lēcas sāk vārīties, atstāj tās sautēties uz mazas uguns kādas 30 min vai kamēr tās ir mīkstas.

Kartupeļi

  • Uzkarsē krāsni uz 200C.
  • Ja vēlies, nomizo kartupeļus.
    Sagriez tos vidējos gabaliņos un izklāj uz cepamās pannas.
  • Apslaki tos ar eļļu un sāli. Ievieto cepamplātni ar kartupeļiem krāsnī.
  • Pēc 15 dienām apmaisi kartupeļus, lai tie apceptos vienmērīgāk. Tagad var pievienot timiānu.

Gurķu salāti

  • Gurķi sagriež šķēlēs un smalki sagriež sīpolu.
  • Abus ieliek bļodā un pievieno eļļu, balzamiko etiķi un sāli. Visu apmaisa.

Mērce

  • Grieķu jogurtu samaisa ar pētersīļiem, ūdeni un sāli.
  • Tas arī viss! Visu uzliek uz šķīvja un izbauda!

Nutrition

Kalorijas: 419kcal | Ogļhidrāti: 44g | Olbaltumvielas: 19g | Tauki: 19g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 13g | Holesterīns: 3mg | Nātrijs: 783mg | Kālijs: 751mg | Šķiedrvielas: 17g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 670IU | C vitamīns: 11mg | Kalcijs: 117mg | Dzelzs: 5mg