Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Gaļas ēdieni, Maz ogļhidrātu
Receptes izmaksas: < 1.50 eur
Prep Time: 10minūtes
Cook Time: 1stunda20minūtes
Total Time: 1stunda30minūtes
Servings: 8porcijas
Kalorijas: 242kcal
Ingredients
1kgLiellopa lāpstiņa€5.00
30mlOlīveļļa€0.18
70gSīpoli€0.07
200gBurkāni€0.10
200gSeleriju kāti€0.60
20gĶiploki€0.06
800gKonservēti tomāti€2.20
500gKartupeļi€0.25
150gZaļās pupiņassaldētas €0.35
150gZaļie zirnīšisaldēti €0.35
Baziliksžāvēts
Sāls
Pipari
150gKukurūzasaldēta vai konservēta €0.35
Pētersīļi
Lauru lapas
Timiāns
Oregano
Instructions
Lielā katlā liek vārīties noskalotu liellopa lāpstiņu. Pievieno sāli, piparus, lauru lapas. Vāra kādu stundu.
Olīveļļā apcep dārzeņus - sīpolus, burkānus, selerijas, beigās pievieno izspiestas ķiploka daiviņas - kamēr dārzeņi maigi apcepušies.
Dārzeņiem pievieno konservētos tomātus un garšaugus - baziliku, timiānu, oregāno un sāli. Visu dažas minūtes pasautē.
Apceptos dārzeņus pievieno katlā liellopu gaļai. Pieber kartupeļus un visu vāra 10 minūtes.
Pieliek zaļās pupiņas, zirnīšus un kukurūzu, vāra vēl kādas 10 minūtes.
Liellopu izņem no zupas, nedaudz atdzesē, gaļas mīkstumu atdala no kaula un sagriež gabaliņos. Gaļu ber atpakaļ katlā un visu samaisa.
Pasniedz siltu, bagātīgi pārkaisītu ar pētersīļiem. Labi garšos ar graudu maizīti.
Notes
Dārzeņus var viegli aizvietot un variēt ar to, kas ir pieejams.
Lāpstiņas vietā var izmantot jebkuru liellopa gaļu, piem., malto vai strogonova gaļu, tikai tā pirms vārīšanas jāapcep.