Go Back
+ servings

Pildītie baklažānu rullīši

Gards un viegls ēdiens
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Uzkodas
Prep Time: 10 minūtes
Cook Time: 30 minūtes
Total Time: 40 minūtes
Servings: 2
Kalorijas: 445kcal

Ingredients

  • 1 baklažāns
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • 200 g biezpiens
  • 2 daiviņas ķiploki
  • 4 ēd.k. grieķu jogurts/skyr
  • sāls pēc garšas

Instructions

  • Baklažānu rūpīgi sagriež gareniski, 2 mm plānās šķēlēs.
  • Baklažāna šķēles apkaisa ar sāli un ļauj pastāvēt 5 min. Pēc tam nosusina no tām lieko šķidrumu.
  • Pannā uzkarsē eļļu un liek tās cepties - dažas minūtes no abām pusēm, kamēr mīkstas un viegli brūnas.
    Kad gatavas uzliek uz papīra dvieļa, lai notekas liekā eļļa.
  • Bļodā samaisa biezpienu ar grieķu jogurtu/skyr, sāli un izspiesto ķiploku.
  • Ar tējkaroti liek biezpienu uz apceptajām baklažāna šķēlēm, viegli izlīdzina, atstājot mazliet vietas no visām pusēm un veido rullīšus.
    Pasniedz ar pētersīļiem vai citiem zaļumiem.

Nutrition

Kalorijas: 445kcal | Ogļhidrāti: 18g | Olbaltumvielas: 20g | Tauki: 35g | Piesātinātās taukskābes: 6g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 23g | Holesterīns: 19mg | Nātrijs: 333mg | Kālijs: 633mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 210IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 141mg | Dzelzs: 1mg