- 3 ēd.k. saulespuķu sēklas
- 2 burkāni nelieli
- 1 sarkanais sīpols neliels
- 1 sauja spināti neliela
- 1 cm ingvers svaigs, sarīvēts
- 100 g biezpiens ar mazu tauku procentu
- 50 g grieķu jogurts
- 1 tējk. citrona miza der arī citronu sula
- 3 tējk. sinepes
- 2 vrapi vēlams pilngraudu
- sāls un pipari pēc garšas
Pannā bez taukvielām apgrauzdē saulespuķu sēkliņas līdz zeltaini brūnas.
Nomizo un sarīvē burkānus. (ja ir virtuves kombains, ļauj tam darīt savu darbu).
Nomazgā papriku, izgriež sēkliņas un baltumus un sagriež gabaliņos.
Nomizo sīpolu un sagriež gredzenos.
Nomazgā un nožāvē spinātus.
Mērcītei
Ingveru nomizo un bļodā sarīvē.
Pievieno biezpienu, grieķu jogurtu, citronu mizu vai sulu un sinepes, visu kārtīgi samaisa.
Maisījumu uzsmērē uz vrapiem, atstājot kādu centimetru no maliņas. Pa virsu uzber spinātu lapiņas.
Burkānus, papriku un sīpolus liek platā līnijā mazliet zem vrapa viduslīnijas un pa virsu uzkaisa grauzdētās saulespuķu sēkliņas, sāli un piparus.
Vrapa sānu maliņas mazliet uzloka uz augšu, tad tieši tāpat arī apakšējo maliņu un cieši sarullē, mēģino neizspiest tā saturu:))
Sagriež uz pusēm un pasniedz!
Kalorijas: 252kcal | Ogļhidrāti: 30g | Olbaltumvielas: 13g | Tauki: 9g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Holesterīns: 10mg | Nātrijs: 450mg | Kālijs: 420mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 10328IU | C vitamīns: 8mg | Kalcijs: 155mg | Dzelzs: 2mg