- 300 g brūnās lēcas vārītas vai konservētas
- 1 sarkanais sīpols
- 1 sauja pētersīļi svaigu
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1,5 ēd.k. etiķis
- 1,5 ēd.k. sinepes
- 1 tējk. medus
- 2 paprika sarkanā
- sāls un pipari
Sagriež sīpolu un papriku mazos gabaliņos un ieber bļodā.
Pievieno lēcas (ja izmanto konservētas lēcas, pirms tam noskalo. Ja izmanto sausās, pirms tam novāra) un pētersīļus.
Tad sajauc etiķi, olīveļļu, sinepes, medu, sāli un piparus.
Pievieno mērcīti salātiem un izbauda:)
Kalorijas: 356kcal | Ogļhidrāti: 45g | Olbaltumvielas: 15g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 10g | Nātrijs: 19mg | Kālijs: 890mg | Šķiedrvielas: 15g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 3773IU | C vitamīns: 159mg | Kalcijs: 51mg | Dzelzs: 6mg