- 140 g makaroni vēlams pilngraudu
- 200 g tofu cietais
- 2 tējk. olīveļļa
- 1 sarkanais sīpols
- 2 daiviņas ķiploki
- 425 g tomāti
- 2 ēd.k. tomātu pasta
- 1 sauja svaigs baziliks vai 2 ēd.k. saldēts vai žāvēts
- 1 tējk. oregano žāvēts
- 1 tējk. cukurs vēlams brūnais
- sāls un pipari pēc garšas
Katlā izvāra makaronus. Kad gatavi, apslaka tos ar mazliet olīveļļas, sāli un oregano garšiņai.
Tofu sagriež mazos gabaliņos un mazliet padrupina, lai sanāk smalkāki.
Pannā uzkarsē eļļu un liek apcepties tofu. Pievieno sāli un cep kādas 10-15 min, līdz tofu kļūst kraukšķīgs. Laiku pa laikam jāapmaisa.
Smalki sagriež sīpolus un ķiplokus.
Pannā uzkarsē eļļu un 3-4 min pacep sīpolus un ķiplokus.Pievieno sagrieztus tomātus, tomātu pastu, baziliku, cukuru (vai kļavu sīrupu), sāli un piparus. Ļauj visam pasautēties. Kad viss gatavs, uz šķīvja liek makaronus un pārlej ar mērci un uzber tofu gabaliņus.
Kalorijas: 470kcal | Ogļhidrāti: 74g | Olbaltumvielas: 21g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 4g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 5g | Nātrijs: 153mg | Kālijs: 920mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 15g | A vitamīns: 2060IU | C vitamīns: 37mg | Kalcijs: 190mg | Dzelzs: 4mg