- 2 ēd.k. olīveļļa
- 4 daiviņas ķiploki
- 175 ml tomātu mērce ideāli Marinara
- 2 bundžas pupiņas vislabāk baltās
- sāls un pipari pēc garšas
- 5 olas
- 125 g Mocarellas siers viena "bumba"
- pētersīļi vai citi zaļumi pasniegšanai
Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem.Tikmēr pannā vai traukā, ko var pēc tam likt cepeškrāsnī, uzkarsē eļļu. Pievieno ķiploku un pacep kādu minūti. Pievieno [Marinara] tomātu mērci un pupiņas. Pieber sāli un piparus, pagaida, līdz uzmet burbuli. Iemaisa pusi no Mocarellas siera - otra puse tiks likta pa virsu.Ar koka lāpstiņu izveido 5 "ligzdiņas" pupiņās - tā, lai var redzēt trauka apakšu. Katrā no "ligzdiņām" iesit pa olai un apkaisa tās ar sāli un pipariem. Visu pārkaisa ar Mocarellas sieru. Liek trauku cepeškrāsnī un cep, līdz olu baltumi ir gatavi, bet dzeltenumi vēl mazliet pašķidri un siers izkusis (5-8 minūtes). Pārkaisa ar pētersīļiem.
Kalorijas: 456kcal | Ogļhidrāti: 55g | Olbaltumvielas: 27g | Tauki: 19g | Piesātinātās taukskābes: 7g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 9g | Holesterīns: 33mg | Nātrijs: 560mg | Kālijs: 1348mg | Šķiedrvielas: 14g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 543IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 403mg | Dzelzs: 8mg