- 1 daiviņa ķiploki
- 2 cm ingvera gabaliņā
- 1 bundža pupiņas melnās vai jebkuras citas
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 1/2 laima vai citrona sulas
- 10 ēd.k. ūdens vai mazliet vairāk
- sāls un pipari pēc garšas
Sarīvē vai smalki sagriež ķiploku un ingveru.Abus apcep pannā 1-2 minūtes (svarīgi nepiededzināt!) Nokāš un noskalo pupiņas, pievieno pannā un turpina visu cept. Procesā pievieno pa karotei ūdens. Noņem no uguns, pievieno sāli, piparus un laima sulu.
Ar dakšiņu vai kartupeļu spaidāmo visu saspaida vienmērīgā pastā. Var izmantot arī blrenderi vai virtuves kombainu.
Šo vislabāk ēst ar dārzeņiem - iemērkt gurķi, papriku, burkānus utt.
Tās var būt kā vieglas pusdienas vai vakariņas, tā arī uzkoda.
Tāpat šo proteīna smēriņu var pievienot salātiem vai kādām piedevām.
Kalorijas: 338kcal | Ogļhidrāti: 50g | Olbaltumvielas: 19g | Tauki: 8g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 5g | Nātrijs: 3mg | Kālijs: 883mg | Šķiedrvielas: 14g | Cukurs: 1g | A vitamīns: 0.04IU | C vitamīns: 3mg | Kalcijs: 77mg | Dzelzs: 5mg