Avokado mērcītei
- 1 Avokado
- 2 Tomāti smalki sakapāti
- 2 ēd.k. Sīpoli smalki sakapāti
- 1 daiviņa Ķiploki
- 1 Halapeņjo pipars Jalapeno (ja nav, var izmantot kādu asāku garšvielu)
- 1 ēd.k. Laima sula
- 1/2 tējk. Sāls
- 1/4 tējk. Kumīns
- Pētersīļi buntīte
Burito
- 4 Olas lielas
- 1/4 tējk. Kūpināta paprika pulveris
- 1/4 tējk. Sāls
- 220 g Maltā gaļa pēc iespējas liesāka
- 170 g Mozarella siers
- 4 Tortillas aptuveni 25 cm diametrā
Sagriež un samaisa visas sastāvdaļas avokado mērcītei.
Bļodiņā iesit olas un sakuļ tās ar sāli un kūpinātu papriku. Pagaidām noliek malā.
Uz vidēja karstuma uzkarsē pannu, liek tajā malto gaļu un pacep, kamēr apbrūnējusi . Liek šķīvī, tauciņus atstājot pannā.Pannā lej sakultās olas un maisa, lai sanāk kultenis. Kad gatavas, liek uz šķīvja. Noslauka pannu. Veido buritos. Katrā tortillā ieliek avokado mārcīti (lai visos sanāk vienādi), tad liek malto gaļu, olu kulteni un rīvētu sieru. Saloka tortillas, lai sanāk taisnstūrainas "pankūkas".
Pannā ielej mazliet eļļas, uzkarsē to un liek tajā buritos.Cep, līdz tie ir zeltaini brūni (ap 3 minūtes), tad apgriež uz otru pusi un kārtīgi izkarsē.
Kalorijas: 515kcal | Ogļhidrāti: 23g | Olbaltumvielas: 28g | Tauki: 35g | Piesātinātās taukskābes: 13g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 15g | Transtaukskābes: 1g | Holesterīns: 236mg | Nātrijs: 666mg | Kālijs: 679mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 1148IU | C vitamīns: 18mg | Kalcijs: 306mg | Dzelzs: 4mg