- 2 Vistu krūtiņas grilētas/ceptas un sagrieztas gabaliņos
- 2 Avokado
- 80 g Kukurūza konservēta vai saldēta
- 40 g Sarkanie sīpoli sakapāti
- 2 ēd.k. Koriandrs vai pētersīļi vai dilles
- 30 ml Citrona sula vai laima sula
- 30 ml Olīveļļa
- 1 šķipsna Sāls vēlams rozā Himalaju
- 1 šķipsna Pipari
Lielā bļodā liek cepto un sagriezto vistas krūtiņu, avokado, sīpolu, kukurūzu un koriandru.
Pārslaka ar olīveļļu, citrona sulu, pieber sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa un pasniedz.
Vistas krūtiņu visvienkāršāk iesmērēt ar garšvielām un cepeškrāsnī uzcept cepammaisiņā. Der arī jebkura cita gatavošanas metode.
Kukurūzas vietā var lietot turku zirņus, lai bagātinātu ar olbaltumvielām.
Ilgākai uzglabāšanai salāti rūpīgi jāapklāj, jo avokado paliek brūns. Vislabāk otrajā dienā avokado piegriezt svaigu.
Kalorijas: 263kcal | Ogļhidrāti: 10g | Olbaltumvielas: 20g | Tauki: 17g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Holesterīns: 49mg | Nātrijs: 112mg | Kālijs: 511mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 1g | A vitamīns: 165IU | C vitamīns: 9.9mg | Kalcijs: 17mg | Dzelzs: 1mg