- 3 Banāni saspaidīti
- 1 Olas lielas
- 100 g Zemesriekstu sviests
- 50 g Brūnais cukurs
- 1 tējk. Vaniļas cukurs
- 1/2 tējk. Sāls
- 1 tējk. Cepamais pulveris
- 1/2 tējk. Kanēlis
- 30 g Kakao
- 500 ml Piens
- 270 g Auzu pārslas
Bļodā saspaida banānus, pievieno olu, zemesriekstu sviestu (atstāj pāris ēdamkarotes "garnēšanai"), brūno cukuru, vaniļu, sāli, cepamo pulveri, kanēli un kakao pulveri. Samaisa līdz viedabīgai konsistencei (banāna gabaliņi var palikt).
Masai pielej pienu, samaisa un pieber auzu pārslas. Atkal visu labi samaisa.
Ielej masu ietaukotā (ar sviestu vai speciālo "spreju") cepamtraukā. Pārklāj ar atlikušo zemesriekstu sviestu (ja nepieciešams, to var nedaudz pasildīt, lai iegūtu šķidrāku konsistenci).
Cep iepriekš līdz 190 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī 45 minūtes. Var ēst uzreiz ar pienu, piemēram, var uzglabāt ledusskapī un pasniegt sev gardas brokastis ik rītu.
Kalorijas: 417kcal | Ogļhidrāti: 63g | Olbaltumvielas: 15g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 4g | Holesterīns: 34mg | Nātrijs: 165mg | Kālijs: 713mg | Šķiedrvielas: 9g | Cukurs: 22g | A vitamīns: 162IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 158mg | Dzelzs: 3mg