Go Back
+ servings

Humoss

Labs augu valsts smēriņš
5 from 1 balsis
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Uzkodas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Prep Time: 10 minūtes
Cook Time: 1 stunda
6 stundas
Total Time: 7 stundas 10 minūtes
Servings: 4
Kalorijas: 346kcal

Ingredients

  • 250 g Turku zirņi sausi
  • 1 Citroni sulai
  • 2 Ēd.k. Tahini pasta
  • 1 daiviņas Ķiploki
  • 2 ēd.k. Olīveļļa
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Instructions

  • Turku zirņus pa nakti izmērcē. Tad vismaz stundu līdz pusotru vāra, vārīšanās šķidrumu ārā nelej. Vislabāk humosa gatavošanai derēs silti turku zirņi.
  • Blenderī liek citrona sulu un tahini pastu, labi sajac.
  • Tad pievieno olīveļļu, ķiploku un garšvielas, atkal labi sajauc.
  • Tad jau sakultajai masai pievieno pusi no vārītajiem turku zirņiem, apmēram minūti visu blendē. Tad pievieno otru pusi un turpina blendēt, kamēr viss labi sajaucies un izveidojusies krēmīga masa. Ja nepieciešams, pievieno silto ūdeni, kurā vārījušies zirnīši.
  • Humosu liek bļodiņā. To var smērēt uz maizītēm, ēst ar dārzeņiem vai kā citādi. Labi stāv ledusskapī vairākas dienas.

Nutrition

Kalorijas: 346kcal | Ogļhidrāti: 42g | Olbaltumvielas: 14g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Nātrijs: 18mg | Kālijs: 619mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 42IU | C vitamīns: 17mg | Kalcijs: 83mg | Dzelzs: 4mg