Humoss

Humoss

Labs augu valsts smēriņš
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 1 stunda
6 stundas
Kopējais laiks: 7 stundas 10 minūtes
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Uzkodas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Porcijas: 4
Kalorijas: 346kcal

Sastāvdaļas

  • 250 g Turku zirņi sausi
  • 1 Citroni sulai
  • 2 Ēd.k. Tahini pasta
  • 1 daiviņas Ķiploki
  • 2 ēd.k. Olīveļļa
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pamācība

  • Turku zirņus pa nakti izmērcē. Tad vismaz stundu līdz pusotru vāra, vārīšanās šķidrumu ārā nelej. Vislabāk humosa gatavošanai derēs silti turku zirņi.
  • Blenderī liek citrona sulu un tahini pastu, labi sajac.
  • Tad pievieno olīveļļu, ķiploku un garšvielas, atkal labi sajauc.
  • Tad jau sakultajai masai pievieno pusi no vārītajiem turku zirņiem, apmēram minūti visu blendē. Tad pievieno otru pusi un turpina blendēt, kamēr viss labi sajaucies un izveidojusies krēmīga masa. Ja nepieciešams, pievieno silto ūdeni, kurā vārījušies zirnīši.
  • Humosu liek bļodiņā. To var smērēt uz maizītēm, ēst ar dārzeņiem vai kā citādi. Labi stāv ledusskapī vairākas dienas.

Uzturvielas

Kalorijas: 346kcal | Ogļhidrāti: 42g | Olbaltumvielas: 14g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Nātrijs: 18mg | Kālijs: 619mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 42IU | C vitamīns: 17mg | Kalcijs: 83mg | Dzelzs: 4mg