- 5 lapas Ķīnas kāposti
- 1 Tomāti
- 1/2 Garie gurķi
- 1/2 Sarkanie sīpoli
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- 1 ēd.k. Etiķis vēlams ābolu etiķis
- 1 ēd.k. Sojas mērce vēlams ar mazāku sāls daudzumu
Dārzeņus sagriež vidēji mazos gabaliņos un ber lielā bļodā.
Pagatavo mērcīti atsevišķā bļodiņā, samaisot eļļu, etiķi vai sojas mērci.
Mērcīti pārlej dārzeņiem un visu samaisa.
Šiem salātiem var droši pievienot arī spinātus, rukolu, papriku u.c. dārzeņus un lapas.
Ķīnas kāposta vietā var izmantot arī parasto kāpostu (mīkstāks garšos labāk), salātlapas vai ledus salātu.
Kalorijas: 35kcal | Ogļhidrāti: 7g | Olbaltumvielas: 2g | Tauki: 1g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 32mg | Kālijs: 270mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 613IU | C vitamīns: 11mg | Kalcijs: 40mg | Dzelzs: 1mg