- 600 g Cūkas fileja €4.20
- 30 ml Dižonas sinepes €0.12
- 30 ml Sojas mērce €0.04
- 45 ml Olīveļļa €0.36
- 1 Ē.k. Brūnais cukurs €0.02
- 5 g Ķiploki saspiests €0.08
- Pipari €0.05
Iejauc marinādi - 2 ēd.k. dižonas sinepju, 2 ēd.k. sojas mērces, 3 ēd.k. olīveļļas, 1 ēd.k. brūnā cukura, piparus, 1 daiviņu saspiesta ķiploka.
Ar šo marinādi kārtīgi apsmērē cūkas fileju. Liek uz vismaz 2 h ledusskapī marinēties. Var arī uz visu nakti (vai dienu).
Pirms gaļas cepšanas cepeškrāsnī, to vajag apbrūnināt pannā - pacep 5 minūtes katru pusi, kamēr brūna. Pirms tam noņem lieko marinādi.
Tad gaļu liek uz cepešpannas (apakšā var paklāt cepampapīru vieglākai tīrīšanai) un liek 200 grādos cepties uz 30 minūtēm vai kamēr gatavs.
5-10 minūtes ļauj atdzist. Pasniedz ar zaļumiem un sev tīkamām piedevām
Kalorijas: 291kcal | Ogļhidrāti: 1g | Olbaltumvielas: 32g | Tauki: 16g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Holesterīns: 97mg | Nātrijs: 582mg | Kālijs: 615mg | C vitamīns: 0.4mg | Kalcijs: 13mg | Dzelzs: 1.8mg