Cūkgaļas cepetis sinepju-sojas marinādē

Cūkgaļas cepetis sinepju-sojas marinādē

Gards un sulīgs cepetis. Porcijas izmaksas 1.25 eur
Sagataves: 15 minūtes
Pagatavošana: 30 minūtes
marinēšanās laiks: 2 stundas
Kopējais laiks: 45 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Gaļas ēdieni, Maz ogļhidrātu
Receptes izmaksas: < 1.50 eur
Porcijas: 4
Kalorijas: 291kcal

Sastāvdaļas

  • 600 g Cūkas fileja €4.20
  • 30 ml Dižonas sinepes €0.12
  • 30 ml Sojas mērce €0.04
  • 45 ml Olīveļļa €0.36
  • 1 Ē.k. Brūnais cukurs €0.02
  • 5 g Ķiploki saspiests €0.08
  • Pipari €0.05

Pamācība

  • Iejauc marinādi – 2 ēd.k. dižonas sinepju, 2 ēd.k. sojas mērces, 3 ēd.k. olīveļļas, 1 ēd.k. brūnā cukura, piparus, 1 daiviņu saspiesta ķiploka.
  • Ar šo marinādi kārtīgi apsmērē cūkas fileju. Liek uz vismaz 2 h ledusskapī marinēties. Var arī uz visu nakti (vai dienu).
  • Pirms gaļas cepšanas cepeškrāsnī, to vajag apbrūnināt pannā – pacep 5 minūtes katru pusi, kamēr brūna. Pirms tam noņem lieko marinādi.
  • Tad gaļu liek uz cepešpannas (apakšā var paklāt cepampapīru vieglākai tīrīšanai) un liek 200 grādos cepties uz 30 minūtēm vai kamēr gatavs. 
  • 5-10 minūtes ļauj atdzist. Pasniedz ar zaļumiem un sev tīkamām piedevām

Uzturvielas

Kalorijas: 291kcal | Ogļhidrāti: 1g | Olbaltumvielas: 32g | Tauki: 16g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Holesterīns: 97mg | Nātrijs: 582mg | Kālijs: 615mg | C vitamīns: 0.4mg | Kalcijs: 13mg | Dzelzs: 1.8mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *