- 500 g Sparģeļi €2.29
- 300 g Kartupeļi €0.17
- 1 l Dārzeņu buljons €0.50
- 50 ml Saldais krējums €0.25
- 15 g Ķiploki €0.06
- 150 g Sīpoli €0.15
- 1 šķipsna Sāls
- 1 šķipsna Melnie pipari
- 50 g Parmas siers €0.70
- 15 ml Olīveļļa vai sviests €0.20
Sviestā vai eļļā apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus.
Katlā lej dārzeņu buljonu, liek iekšā zeltaini apceptos sīpolus un ķiplokus, kā arī nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Vāra kādas 15 minūtes.
Tikmēr sparģeļiem nogriež cietos kātu galus un atlikušos kātus sagriež palielos gabalos. Liek klāt zupā pie kartupeļiem un pārējām sastāvdaļām, vāra kādas 10 minūtes. Neaizmirsti par sāli un pipariem.
Kad sastāvdaļas gatavas, zupu sablendē un pieliek saldo krējumu. Garnē ar rīvētu sieru un kādu zaļu lapiņu (bazilika, piem.) Var pasniegt ar grauzdētu maizīti.
Kalorijas: 216kcal | Ogļhidrāti: 23g | Olbaltumvielas: 8g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 5g | Holesterīns: 27mg | Nātrijs: 1192mg | Kālijs: 651mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 1745IU | C vitamīns: 19.5mg | Kalcijs: 139mg | Dzelzs: 5.3mg