Sparģeļu krēmzupa

Sparģeļu krēmzupa

Pavasara zupiņa. Viegla un garšīga. Porcijas izmaksas 1.10 eur
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Kategorija: Bez glutēna, Maz ogļhidrātu, Veģetārs
Receptes izmaksas: < 1.50 eur
Porcijas: 4
Kalorijas: 216kcal

Sastāvdaļas

  • 500 g Sparģeļi €2.29
  • 300 g Kartupeļi €0.17
  • 1 l Dārzeņu buljons €0.50
  • 50 ml Saldais krējums €0.25
  • 15 g Ķiploki €0.06
  • 150 g Sīpoli €0.15
  • 1 šķipsna Sāls
  • 1 šķipsna Melnie pipari
  • 50 g Parmas siers €0.70
  • 15 ml Olīveļļa vai sviests €0.20

Pamācība

  • Sviestā vai eļļā apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus.
  • Katlā lej dārzeņu buljonu, liek iekšā zeltaini apceptos sīpolus un ķiplokus, kā arī nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Vāra kādas 15 minūtes.
  • Tikmēr sparģeļiem nogriež cietos kātu galus un atlikušos kātus sagriež palielos gabalos. Liek klāt zupā pie kartupeļiem un pārējām sastāvdaļām, vāra kādas 10 minūtes. Neaizmirsti par sāli un pipariem.
  • Kad sastāvdaļas gatavas, zupu sablendē un pieliek saldo krējumu. Garnē ar rīvētu sieru un kādu zaļu lapiņu (bazilika, piem.) Var pasniegt ar grauzdētu maizīti.

Piezīmes

Uzturvielas

Kalorijas: 216kcal | Ogļhidrāti: 23g | Olbaltumvielas: 8g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 5g | Holesterīns: 27mg | Nātrijs: 1192mg | Kālijs: 651mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 1745IU | C vitamīns: 19.5mg | Kalcijs: 139mg | Dzelzs: 5.3mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *