Porcijas: 4
Kalorijas: 218kcal
Sastāvdaļas
Garoziņai
- 50 g Rīvmaize €0.12
- 1/2 tējk. Ķiploku pulveris €0.05
- 1/2 tējk. Kūpinātas paprikas pulveris €0.05
- 1/4 tējk. Sāls €0.02
- 1 šķipsna Svaigi malti pipari €0.02
- 30 ml Eļļa cepšanai €0.08
Jogurta masai
- 80 ml Grieķu jogurts €0.22 var izmantot arī paniņas
- 1/8 tsp Sāls €0.01
- 15 ml Ūdens €0.00
Vista
- 300 g Vistas krūtiņa €1.80
Pamācība
- Platā, seklā bļodā kārtīgi samaisa rīvmaizi, ķiploku pulveri, kūpinātās paprikas pulveri, sāli un svaigi maltus piparus. Visu masu pārslaka ar eļļu, kamēr rīvmaize paliek mitra.
- Citā mazā bļodiņā samaisa grieķu jogurtu, sāli un ūdeni. Konsistencei jābūt krēmīgai – tādai, lai tā turētos pie vistas filejas. Ja izmanto paniņas vai parastu jogurtu, jāliek mazāk ūdens.
- Gaļu sagriež gabaliņos. Vajadzētu sanākt ap 22-24 maziem gabaliņiem.
- Katru gabaliņu iemērc jogurta masā un apviļā rīvmaizē. Kad tas pilnībā pārklāts, to liek uz cepeškrāsns redelēm, apakšā paliek cepešpannu, lai viss, kas nobirst, paliek tur.
- Kad visi gabaliņi kārtīgi apviļāti un pārklājušies ar rīvmaizi, cepšanas redeli liek iepriekš 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz 23-25 minūtēm vai līdz rīvmaize ir apbrūnējusi.
- Kad nageti gatavi, tos ņem ārā no krāsns un pasniedz ar sev tīkamu mērcīti, piem., rančo mērci un dārzeņiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 218kcal | Ogļhidrāti: 10g | Olbaltumvielas: 20g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Holesterīns: 49mg | Nātrijs: 284mg | Kālijs: 302mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 2g | A vitamīns: 85IU | C vitamīns: 0.9mg | Kalcijs: 50mg | Dzelzs: 0.9mg