Go Back
+ servings

Vistas nageti mājas gaumē

Veselīgāka ātrās uzkodas alternatīva. Porcijas izmaksas (6 mazi gabaliņi) 0.60 eur
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Keyword: Receptes bērniem
Kategorija: Gaļas ēdieni
Receptes izmaksas: < 1 eur
Prep Time: 20 minūtes
Cook Time: 25 minūtes
Total Time: 45 minūtes
Servings: 4
Kalorijas: 218kcal
Autors: Beth M

Ingredients

Garoziņai

  • 50 g Rīvmaize €0.12
  • 1/2 tējk. Ķiploku pulveris €0.05
  • 1/2 tējk. Kūpinātas paprikas pulveris €0.05
  • 1/4 tējk. Sāls €0.02
  • 1 šķipsna Svaigi malti pipari €0.02
  • 30 ml Eļļa cepšanai €0.08

Jogurta masai

  • 80 ml Grieķu jogurts €0.22 var izmantot arī paniņas
  • 1/8 tsp Sāls €0.01
  • 15 ml Ūdens €0.00

Vista

  • 300 g Vistas krūtiņa €1.80

Instructions

  • Platā, seklā bļodā kārtīgi samaisa rīvmaizi, ķiploku pulveri, kūpinātās paprikas pulveri, sāli un svaigi maltus piparus. Visu masu pārslaka ar eļļu, kamēr rīvmaize paliek mitra.
  • Citā mazā bļodiņā samaisa grieķu jogurtu, sāli un ūdeni. Konsistencei jābūt krēmīgai - tādai, lai tā turētos pie vistas filejas. Ja izmanto paniņas vai parastu jogurtu, jāliek mazāk ūdens.
  • Gaļu sagriež gabaliņos. Vajadzētu sanākt ap 22-24 maziem gabaliņiem.
  • Katru gabaliņu iemērc jogurta masā un apviļā rīvmaizē. Kad tas pilnībā pārklāts, to liek uz cepeškrāsns redelēm, apakšā paliek cepešpannu, lai viss, kas nobirst, paliek tur.
  • Kad visi gabaliņi kārtīgi apviļāti un pārklājušies ar rīvmaizi, cepšanas redeli liek iepriekš 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz 23-25 minūtēm vai līdz rīvmaize ir apbrūnējusi.
  • Kad nageti gatavi, tos ņem ārā no krāsns un pasniedz ar sev tīkamu mērcīti, piem., rančo mērci un dārzeņiem.

Nutrition

Kalorijas: 218kcal | Ogļhidrāti: 10g | Olbaltumvielas: 20g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Holesterīns: 49mg | Nātrijs: 284mg | Kālijs: 302mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 2g | A vitamīns: 85IU | C vitamīns: 0.9mg | Kalcijs: 50mg | Dzelzs: 0.9mg