Go Back
+ servings
Baklažāns sojas mērcē

Baklažāni sojas mērcē

Gards veģetārais ēdiens
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Prep Time: 5 minūtes
Cook Time: 15 minūtes
Total Time: 20 minūtes
Servings: 4
Kalorijas: 465kcal
Autors: Budgetbytes

Ingredients

  • 1 Baklažāni
  • 2 ēd.k. Olīveļļa
  • 60 ml Sojas mērce
  • 50 g Brūnais cukurs
  • 2 daiviņas Ķiploki
  • 1 ēd.k. Ingvers svaigs rīvēts

Pēc izvēles

  • 50 g Zemesrieksti smalcināti
  • 2 Lociņi
  • 200 g Rīsi vārīti
  • 2 ēd.k. Majonēze
  • Saldā čili mērce lai sajauktu ar mazonēzi

Instructions

  • Sagriež baklažānu 2 cm lielos gabaliņos.
  • Lielā pannā uzkarsē eļļu un liek baklažāna gabaliņus cepties kādas 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Ja tos "rauj klāt" pie pannas, ielej pāris ēdamkarotes ūdens.
  • Kamēr baklažāns cepas, sagatavo sojas un ingvera mērcīti. Bļodiņā sajauc sojas mērci, brūno cukuru, saspiestu ķiploku un rīvētu ingveru.
  • Kad baklažāns ir apcepies mīksts, tam lej klāt mērcīti, kārtīgi izkasot visu cukuru no bļodiņas apakšas. Turpina maisīt un cept vēl kādas 5 minūtes.
  • Tālākais pašā ziņā:) Baklažānus var pārbērt ar sasmalcinātiem zemesriekstiem un lociņiem un pievievot vārītiem rīsiem. Pa virsu mazliet ar čili bagātinātas majonēzes krēmīgumam. Ja majonēze neiet pie sirds, var uzbērt avokado gabaliņus (vegāniskam variantam).
    Var pasniegt ar nūdelēm, piemēram.

Nutrition

Kalorijas: 465kcal | Ogļhidrāti: 64g | Olbaltumvielas: 10g | Tauki: 20g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Holesterīns: 3mg | Nātrijs: 899mg | Kālijs: 503mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 17g | A vitamīns: 86IU | C vitamīns: 4mg | Kalcijs: 60mg | Dzelzs: 2mg