Baklažāni sojas mērcē

Baklažāns sojas mērcē

Baklažāni sojas mērcē

Gards veģetārais ēdiens
Sagataves: 5 minūtes
Pagatavošana: 15 minūtes
Kopējais laiks: 20 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Porcijas: 4
Kalorijas: 465kcal
Autors: Budgetbytes

Sastāvdaļas

  • 1 Baklažāni
  • 2 ēd.k. Olīveļļa
  • 60 ml Sojas mērce
  • 50 g Brūnais cukurs
  • 2 daiviņas Ķiploki
  • 1 ēd.k. Ingvers svaigs rīvēts

Pēc izvēles

  • 50 g Zemesrieksti smalcināti
  • 2 Lociņi
  • 200 g Rīsi vārīti
  • 2 ēd.k. Majonēze
  • Saldā čili mērce lai sajauktu ar mazonēzi

Pamācība

  • Sagriež baklažānu 2 cm lielos gabaliņos.
  • Lielā pannā uzkarsē eļļu un liek baklažāna gabaliņus cepties kādas 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Ja tos "rauj klāt" pie pannas, ielej pāris ēdamkarotes ūdens.
  • Kamēr baklažāns cepas, sagatavo sojas un ingvera mērcīti. Bļodiņā sajauc sojas mērci, brūno cukuru, saspiestu ķiploku un rīvētu ingveru.
  • Kad baklažāns ir apcepies mīksts, tam lej klāt mērcīti, kārtīgi izkasot visu cukuru no bļodiņas apakšas. Turpina maisīt un cept vēl kādas 5 minūtes.
  • Tālākais pašā ziņā:) Baklažānus var pārbērt ar sasmalcinātiem zemesriekstiem un lociņiem un pievievot vārītiem rīsiem. Pa virsu mazliet ar čili bagātinātas majonēzes krēmīgumam. Ja majonēze neiet pie sirds, var uzbērt avokado gabaliņus (vegāniskam variantam).
    Var pasniegt ar nūdelēm, piemēram.

Uzturvielas

Kalorijas: 465kcal | Ogļhidrāti: 64g | Olbaltumvielas: 10g | Tauki: 20g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Holesterīns: 3mg | Nātrijs: 899mg | Kālijs: 503mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 17g | A vitamīns: 86IU | C vitamīns: 4mg | Kalcijs: 60mg | Dzelzs: 2mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *