Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Noskalo dzērvenes un liek tās lielā (ap 20x30 cm) cepamtraukā.Nomizo un sagriež ābolus līdzīgā izmērā kā dzērvenes. Liek traukā kopā ar dzērvenēm.
Āboliem un dzērvenēm pievieno brūno cukuru, kanēli, krustnagliņas un citronu sulu. Visu kārtīgi samaisa.
Visu cep cepeškrāsnī 45-55 minūtes līdz biezai, ievārījumam līdzīgai konsistencei. Visu apmaisa pēc 30 minūtēm un pēc 45 minūtēm cepšanās, lai noteiktu gatavību. Pēc nogaršošanas var pievienot vēl cukuru, kanēli cai citronu sulu pēc vajadzības. Pasniedz uzreiz vai atdzesētu.
Notes
Šī ir universāla piedeva. Var ēst ar maizīti vai pankūkām, var izmantot kā piedevu gaļai utt.