Go Back
+ servings
Dzērveņu-ābolu gardums

Dzērveņu-ābolu gardums

Veselīgs rudenīgais gardums
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Piedevas, Saldie, Uzkodas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Vegānu, Veģetārajam plānam
Prep Time: 10 minūtes
Cook Time: 55 minūtes
Total Time: 1 stunda 5 minūtes
Servings: 4 vai 2 glāzes
Kalorijas: 207kcal
Autors: Budgetbytes

Ingredients

  • 350 ml Dzērvenes svaigas
  • 3 Āboli vidēji, vēlams saldi vai saldskābi
  • 100 g Brūnais cukurs
  • 1/2 tējk. Kanēlis
  • 1/4 tējk. Krustnagliņas
  • 1 tēsjk. Citronu sula

Instructions

  • Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Noskalo dzērvenes un liek tās lielā (ap 20x30 cm) cepamtraukā.
    Nomizo un sagriež ābolus līdzīgā izmērā kā dzērvenes. Liek traukā kopā ar dzērvenēm.
  • Āboliem un dzērvenēm pievieno brūno cukuru, kanēli, krustnagliņas un citronu sulu. Visu kārtīgi samaisa.
  • Visu cep cepeškrāsnī 45-55 minūtes līdz biezai, ievārījumam līdzīgai konsistencei. Visu apmaisa pēc 30 minūtēm un pēc 45 minūtēm cepšanās, lai noteiktu gatavību. Pēc nogaršošanas var pievienot vēl cukuru, kanēli cai citronu sulu pēc vajadzības. Pasniedz uzreiz vai atdzesētu.

Notes

Šī ir universāla piedeva. Var ēst ar maizīti vai pankūkām, var izmantot kā piedevu gaļai utt.

Nutrition

Kalorijas: 207kcal | Ogļhidrāti: 54g | Olbaltumvielas: 1g | Tauki: 1g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 10mg | Kālijs: 254mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 42g | A vitamīns: 126IU | C vitamīns: 18mg | Kalcijs: 36mg | Dzelzs: 1mg